Gündem
27 Ara 2013 15:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:50

Başbakan'dan HSYK'ya suç duyurusu!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, HSYK hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sakarya Üniversitesi'nde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Adli Kollukla ilgili bir dava sürerken kalkıp açıklama yapıyorlar" diyerek HSYK hakkında suç duyurusunda bulundu.
 
Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:
 
Türkiye 11 yılda önemli ilerlemeler kaydetti. Türkiye'yi ilklerle tanıştırdık, rekorlarla buluşturduk. Bunun nedeni, formülü iki sır kavram ve kelime. İstikrar ve kavram. İstikrar ve güvenin güçlü olduğu dönemlerde Türkiye'nin atılımlar yaptığını net olarak görüyoruz.Bu 11 yılın en temel kavramları istikrar ve güven oldu.
 
KAZANAN VARSA KAYBEDEN VARDIR
 
Uluslararası sistemde özellikle Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler söz konusu olduğunda bir kazana varsa biliniz ki bir de kaybeden vardır. Bir kaybeden varsa biliniz ki muhakkak bir kaybeden vardır. Yani Türkiye’nin kaybettiği dönemlerde birileri muhakkak kazanmıştır.Türkiye’nin büyüdüğü istikrara kavuştuğu dönemlerde birileri muhakkak kaybetmiştir. Faiz bu noktada en somut örneklerden biridir. 
 
642 TRİLYON KAYBETTİ
 
Bir ülkenin borçlanmada kullandığı faiz yüksekse o ülke kaybediyor demektir. Eğer faizler 2002 yılındaki sevisinde kalsaydı Türkiye 642 katrilyon kaybedecekti. Türkiye 642 katrilyon kazanırken taktir edersiniz ki birileri de 642 katrilyon kaybetti. İstikrar ve güvenin sağlam olduğu bir ülkede faizler düşer, refah artar
 
BAŞARININ TEK SIRRI...
 
Başarının tek sırrı insandır. Emek, istihdam, tüketim ve üretim insanın türevidir. Yatırım yapmamız gereken insandır. 
 
Türkiye 30 yıldır terörle mücadele ediyor. Her gün acılar yaşandı. Terör biz Çözüm sürecini başlatana kadar bitmedi. Biz partimizi kurarken terör meselesi konusunda teşhisimizi koymuştuk. Terörün bir tek güvenlik önlemleriyle çözülemeyeceğini söylemiştik. 
 
GECE BOYU DERTLEŞTİK
 
Dün Libyalı bir dostum yanımdaydı. Gece boyu dertleştik. Şuanda Libya’da 22 milyon silah var dedi. Libya’nın nüfusu ne biliyor musunuz. 6 milyon. Bu ne demek biliyor musunuz. Libya’da herhangi bir fitilin ateşlenmesinde güya demokratikleşmeye geçiyoruz dediği bir dönemde her şeyi kaybedebilir. 
 
ÖNÜMÜZDE İKİ SEÇENEK VAR
 
Önümüzde iki seçenek var. Ya eski Türkiye devam edecek Türkiye kaybedecek birileri kazanacak yada yeni Türkiye kurulacak Türkiye kazanacak o birileri kaybedecek. 
 
Türkiye’nin önünde böyle bir seçenek var. Herkes eski Türkiye’yi gördü, yaşadı. Eski Türkiye yeniden baskılarla, yasaklarla yolsuzlukla devam etmek anlamına geliyor. İdeali olmayan hedefleri olmayan boynu bükük, itibarsız halde dünya sahnesinde yer alması anlamına geliyor. Yeni Türkiye yasaklarından tamamen kurtulmuş, yolsuzlukla mücadelesini sürdüren, herkesin kardeşçe yaşadığı bir ülke anlamına geliyor.
 
HESABINI DA BİZ SORARIZ
 
Son zamanlarda yolsuzluk adın altında başlatılan soruşmalar yeni Türkiye’nin önüne çıkarılmış engeldir. Birçok şey yavaş yavaş gündeme gelecek. Burada yolsuzluğa bulaşmış olanlar varsa ortaya çıkıyor. Birileri devletin malını yetimin hakkını alıyor söğüşlüyorsa onun de hesabını da biz sorarız. 
 
KİM YARGILAYACAK BİLİYOR MUSUNUZ
 
Buradan suç duyurusunda bulunuyorum. Başsavcı, savcının nasıl bilgi sızdırdığını açıkladı. HSYK burada suç işlediler. Adli Kollukla ilgili bir dava sürerken kalkıp açıklama yapıyorlar. Anayasanın 138. Maddesine aykırı hareket ediyorlar. Bu HSYK’yı kim yargılayacak. Öyle bir yetkim olsa anında yargılayayım. 
 
Kim yargılayacak biliyor musunuz. Millet. Son günlerde iki şey söyledim. Ya millet ya zillet.
 
ADALETİN YÜZKARASI
 
Bir savcı adalet sarayının önünde bildiri dağıtıyor. Bizim için bu savcı adaletin yüzkarasıdır. Onu başkaları yapıyordu. Demek ki sende onlardan kalma esintiler var. HSYK soruyorum, bu savcı için sen ne yaptın.