Medya
09 Mar 2011 11:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:06

BAŞBAKAN'DAN HARCIRAH ALAN GAZETECİLER KİMLER?

Yeni Şafak yazarı Ali Murat Güven, eski başbakanlardan merhum Erbakan'la ilgili öyle bir "anı" anlattı ki Mehmet Yılmaz'ın köşesine konu oldu.

Başbakan’dan harcırah alan gazeteciler

YUNANİSTAN’da olduğunu biliyordum, ama bizim ülkemizde de varmış. Yunanistan’da bazı gazeteciler devletten maaş alırlar. Bu onlar için normal sayılıyor, dünyanın hiçbir yerinde normal sayılmasa da!
Yeni Şafak yazarı Ali Murat Güven, geçen hafta bir yazı yazdı. Necmettin Erbakan’ın ardından yazılmış bir “anı” bu.
Oradan anlıyoruz ki Necmettin Erbakan’ın Başbakan olduğu günlerde bir yurtdışı gezisinde dinci basında çalışan gazetecilere 500’er dolar harcırah vermiş.
Gerekçe de şu: “Bizim çocukların cebinde kesin para yoktur!”
Olay 1996 yılında Tahran’daki İstiklal Oteli’nin lobisinde cereyan etmiş.
Yazar, o sırada orada bulunan “gazetecilerin” şimdiki AKP milletvekili Mehmet Ocaktan (o tarihte Yeni Şafak Genel Yayın Müdürü), Akit’ten Abdülkadir Özkan, Kanal 7’den Zahid Akman (RTÜK eski başkanı ve Deniz Feneri e.V. davasının kuşkulusu) ve Milli Gazete’den Ferhat Koç, Mustafa Kurdaş ve Ekrem Kızıltaş olduklarını hatırlıyor.
Yine yazarın söylediğine göre bu “harcırah” geziye katılan diğer gazetecilere verilmemiş. Ve yine yazarın belirttiğine göre para Erbakan’ın “şahsi hesabından” verilmiş.
Gazeteci olarak bu tür çok geziye katıldım. Uçak, otel, yemek giderlerimizi gazete karşılardı, harcırahlarımız da gazetenin iç yönetmeliğine uygun olarak verilirdi.
Başbakan’dan harcırah alan bir gazetecinin ne kadar bağımsız olabileceğini sizlerin takdirine bırakıyorum. Ayrıca bir Başbakan’ın “bizim çocuklar” diye bazı gazetecilerden söz etmesinin tuhaflığına da dikkatinizi çekerim.
Öte yandan şu da var: Rahmetli Hoca, şahsi hesabıyla partisine verilen devlet yardımını aynı şey zannettiği için mahkûm olmuştu.
Harcırahların verildiği şahsi hesabın da örtülü ödenek ile ilgili olmadığını ümit etmek isterim.

Mehmet Y.Yılmaz/Hürriyet