Gündem
21 Haz 2013 17:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:14

BAŞBAKAN'DAN "DURAN ADAM"A; "MİLLETİ DURDURAMAYANLAR "DURAN ADAM" OLDU"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Milli İradeye saygı mitinginde 'Duran adam' hakkında ağır konuştu..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Milli İradeye saygı mitinginde Kayseri'de konuştu.

İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının satır başları:

Kayseri'nin en büyük alanını bu sıcakta doldurmak suretiyle muhabbetinizi ortaya koydunuz. Sevginizi ortaya koydunuz. Bundan dolayı sizlerle gurur duymamak mümkün değil. Demokrasiye, milli iradeye, sandığa sahip çıktığınız için sizlere teşekkür ediyorum.

Kayseri bugün tarihi günlerinden birinin yaşıyor. Kayseri bugün tek yürek halinde. Haksızlığa hileye şiddete vandallığa, oyunlara ve tuzaklara karşı sesini yükseltiyor.

Bu muhteşem meydanda vandallıktan rahatsız olan CHP'li kardeşlerim de var, ben inanıyorum ki barbarlıktan rahatsız olan MHP'li kardeşlerim de var. Ben inanıyorum ki faşizm'den rahatsız olan BDP'li kardeşlerim de var. Çünkü Anadolu, Trakya, tüm Türkiye tek yürek halinde. Ama biliyorum ki; sizin isyanınız şiddete başvuran isyancılara.

SİZİ BAŞINI KUMA GÖMENLER DUYMAYACAK

Ankara'da Sincan'da kardeşlerimize bazı sorular sordum. Başkent öyle bir haykırdı ki tüm Türkiye sesini duydu. Şimdi o soruyu Kayseri'de soruyorum. Sesinizi tüm Türkiye duysun. Sizi başını kuma gömenler duymayacaktır. Sizi uluslararası medya duymayacaktır. Ben sizden öyle bir cevap bekliyorum ki, sesinizi Bağdat, Şam, Beyrut, Ramallah, Gazze, Somali, Mynmar, Suriye, İslamabat, Üsküp, Saray Bosna, Londra, Berlin, Erbil, Bakü duysun. Kayseri, demokrasiye sahip çıkıyor muyuz? Sandığa sahip çıkıyor muyuz? Milli iradeye sahip çıkıyor muyuz? Türkiye'ye sahip çıkıyor muyuz?

BİZİMLE MİSİN KAYSERİ?

Bizimle misin Kayseri? Bir, beraber ve kardeş miyiz? Birlikte Türkiye miyiz? Allah'ıma hamdolsun, işte Türkiye bu.

KARDEŞİM ABDULLAH GÜL'ÜN ŞEHRİ

İşte Anadolu bu. Bu Kayseri, Selçuklu'Nun şehri, bu Kayseri Cumhuriyet'in şehri, Mimarsinan'ın şehri, Cumhurbaşkanımız kardeşim Abdullah Gül'ün şehri. Bu İstanbul'da Ankara'da İzmir'de eylem yapanların niyetini en iyi Kayseri bilir.

BURADAKİLER GENÇ DEĞİL Mİ?

Bize ne diyorlar; Başbakan gençleri dinlemiyor diyorlar. Çağırdım, kendilerini bakanlar kurulu toplantısından daha fazla dinledim. O dinlediklerim genç de buradakiler genç değil mi? Oraladar yakanlarlar yıkanlarla beraber olanlar, siz bu gençliğin sesini nereye koyacaksınız.

YOK ÖYLE 25 KURUŞA SİMİT

Onlara bak, buraya sırt dön. Yok öyle 25 kuruşa simit. Bunun yeri neresi sandık. Öyleyse sandığa saygı duy. Kırıp dökmeyin yakıp yıkmayın, yazıktır, günahtır, bunlar milletin malıdır. Gelin meydanlarda konuşun.

Ey solcular, ey CHP size sesleniyorum. Ortalığı adeta bir mikser gibi karıştırdıın. Takıldın o illegal örgütlerin peşine ve ondan sonra bu ülkenin yönetimine her türlü hakareti yaptın. Aynı şeyi diğer muhalefette de görüyoruz. AKM'yi işgal ettiler. Ne yapacaktık, bırakın işgal devam etsin mi diyecektik? Terörsitlerin resimleri, paçavraları, TC Başbakanına hakaretler orada asılı duracak, biz de diyeceğiz ki bırakın, polisimiz dokunmasın. İçişleri Bakanıma 24 saat içinde AKM'nin ve Taksim Meydanı'nın temizlenmesini söyledim. Cumhuriyet Anıtı'nda bir tarafta teröristbaşının resimleri, bir tarafta Atatürk'ün resimleri, bir tarafta Türk Bayrağı. Bu CHP zihniyetine sorarsan, dokunmayın.

Gezi Parkı olayına gelirsek. Biz 17 gün sabrettik. Gezi Parkı oradaki işgalcilerin değildir, tüm halkındır. Orayı işgal edemezsiniz. Taksim Meydanı miting meydanı da değildir. Miting yapacaksann gider Kazlıçeşme'de, Kadıköy'de yaparsın.

SİZİN GADANIZI ALIRIM

(Slogan atan vatandaşlara) Sizin gadanızı alırım, gadanızı. İnşallah bu istikbal çok daha farklı olacak, bu gençlik geleceğine sahip çıkacak. Gençlik bu ülkede kendisine hizmetkar olan AK Parti iktidarını iyi biliyor. Allah aşkına biz ne yaptık size de bunlar oldu. Bunlar sandık sonucunu, demokrasiyi hazmedemediler, milli iradeyi hazmedemediler.

SENDE MAKARNA PİRİNÇ DAĞIT

Kayseri'de bugün yüz binlerce insan bir araya geldi. Ama bunlar ne diyorlar biz her şeyi biliriz, her şeyden anlarız diyorlar. Bizim oyumuzla Kayseri'deki Ahmet'in, Mehmet'in, çobanın oyu bir olmaz diyorlar. Göbeğini kaşıyan adam, bidon kafalı diyorlar. Makarnaya, pirince, kömüre oylarını satanlar diyorlar. E öyleyse sen de makarna, pirinç dağıt. Taksim'de zaten dağıttınız.

VİSKİ İÇİP ÇANKAYA'DA SEFA SÜRDÜLER

Eğer bununla bu iş oluyorsa hadi yapın. On yıllar boyunca bunlar boğaza karşı viskilerini içip Çankaya'da sefa sürdürler. Geri kalan herkesi aşağıladılar.

ZAHİDE NİNE

Zahide Nine İstanbul'da vandalların önüne çıkıp yeter artık dedi. Bu çok önemli. Analarını ağlattı. Zahide Nine'ye ne dediler. Git sana para verirler dediler. Ama o ne dedi? Ben bu memleketin emeklisiyim, param var benim dedi. O Zahide Nine'nin eli öpülür. Artık Zahide Nine'ler susmuyor, millet susmuyor. Makarnacı, kömürcü diye aşağıladıkları millet bunlara artık boynunu bükmüyor.

"SİZ KOYUNSUNUZ SİZİ GÜDECEĞİZ"

Siz Vali olmayacaksınız, bürokrat olmayacaksınız, siz bilimden estetikten, mimariden anlamazsınız. Sizden Cumhurbaşkanı olmaz dediler. Oldu mu? Sizden muhtar da olmaz dediler. Oldu mu? Onlar zannediyorlar ki gerçek tuzak sahibi biziz. Sizin tuzaklarınızın üzerinde bir tuzak var. Onu göremiyorsunuz. O, mutlak kudret sahibinin tuzağıdır.

Siyasete ekonomiye, bürokrasiye, diplomasiye, asla yanaşmayacaksınız dediler. Yoksulunuz, yoksul kalacak dediler. Halksanız sadece idare edileceksiniz dediler. Siz koyunsunuz, biz sizi güdeceğiz dediler. İşte Anadolu, Trakya bu oyunu bozdu. Kayseri bu oyunu bugün bir kez daha bozdu. Vandalların yakıp yıkmasını, Türkiye Baharı diye nitelenler var. Hiç kusura bakmasınlar.

BİBER GAZINA HAYIR EGZOZA EVET

Biz Taksim meydanını kurataralım diyoruz, karşımıza dikilenler orada dursun diyor. Bunların çevrecilik anlayışı bu. Polisin biber gazına hayır, ama araç egzozuna evet. İstanbul çevreci otobüslerle benim dönemimde tanıştı. Çöp dağlarından İstanbul'u bu kardeşiniz kurtardı. Susuzluk bu kardeşinizle sağlandı. Hepsi çevre adına yapılan şeyler.

KARAR MİLLETİNDİR

Kardeşlerim bu ülkede egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Biz çoğunluğun azınlığa tahakkümünden yana değiliz. Ancak azınlığın çoğunluğa tahakkümüne de eyvallah etmeyiz. Millet size bir yetki verdiyse, bu yetkiyi kullanacaksınız. İşte biz o yetkiyi kullanıyoruz. Söz milletindir, yetki milletindir, karar mileltindir.

REYHANLI

Reyhanlı'da 53 kardeşim öldürüldü. Bu ana muhalefetin başkanı ne konuştu. STK'lar ne kadar üzüldü, ne kadar apladı? Sesleri çıktı mı hiç? Çünkü tezgah başkaydı, dümen başkaydı. Ama ana muhalefet de bunun hesabını verecek. Allah'ın izniyle o oyunda bozulacak.

DURAN ADAM

Biz durmak yok yola devam diyoruz. Bunlar ne diyor, Duran Adam. Bunlar on yıllar boyunca Türk'e durmak yaraşmaz deyip, tam anlamıyla durdular. Bunların hayatları boyunca yaptıkları şey, durmak ve durdurmaktır. Bunlar bizi yıllarca SSK kuyruklarında durdular, eczane kuyruklarında durdurdular, üniversite kapılarında durdular. Tüp, gaz kuyruklarında, ekmek, şeker kuyruklarında durdurdular.

MİLLETİ DURDURAMAYANLAR "DURAN ADAM" OLDU

Bunların bütün hayali Türkiye'nin Duran Adam olması. Milleti durduramayanlar hamdolsun kendileri duran adam oldular. Ama biz durmayacağız. En iyi adımlarla ilerleyeceğiz. Bu tuzağı da altüst edeceğiz. Bunlar için ağaç, çevre bahane, gezi parkı bahane. En başından beri bunlar Türkiye'ye ekonomiye, demokrasiye kast etmiş durumdalar.

Vitrin'de ağaç, gezi parkı var. ama perdenin gerisinde büyüyen güçlenen Türkiye var. Rahatsız oldukları millet var, Kayseri var, rahatsız oldukları Milli İrade var. İstanbul'da inşaası ve işletmesiyle 46 milyar dolarlık dünyanın en büyük havalimanının ihalesini yaptık. Yıllık yolcu kapasitesi 100 milyon. Ya bunların hafsalası bunu alır mı?

YARIN UTANMADAN ÜSTÜNDEN GEÇERLER

Bu tabi bunları ciddi manada rahatsız etti. 22 milyar dolarlık nükleer santral inşaasını attık. 3. Köprünün temelini attık. Bunlardan rahatsız oldular. Bugün rahatsız olurlar, yarın da utanmadan sıkılmadan köprünün üstünden geçerler. Üstelik bu köprünün üzerinden bir de hızlı tren geçecek. İMF'ye borcu sıfırladık, rahatsız oldular.

DERTLERİ ÇÖZÜM SÜRECİ

Sevgili kardeşlerim, bu göstericeri kukla gibi parmaklarında oynatanlar, Türkiye'de artıka ylardır terör nedeniyle şehit haberi gelmiyor, çatışam haberi gelmiyor. Bundan da rahatsız oldular. İnsanlar artık boşalan köylerine dönüyor. Cudi Dağı'nın eteklerinde piknik yapılıyor. 7 coğrafi bölge kucaklaşıyor. Bir olduk, beraber olduk, birlikte Türkiye olduk. 30 yıldır devam eden terör Türkiye'ye çok ağır faturalar ödeten terör artık sona eriyor. Bu olayları çıkarmak süreciyle, çözüm sürecini başarısız kılmak istiyorlar.

Polisimin biber gazından rahatsız olanlar polisime silahla ateş ediliyor bunu konuşmuyor.

SABOTAJLAR OLABİLİR DEMİŞTİK

Biz çözüm süreci için ne dedik? Sabotojlarla olabilir dedik. Ama biz bunlara da aldanmayacağız. Bu oyunu da bozacağız. Akil İnsanlar yedi coğrafi bölgede çalışmalarını tamamladı. Raporlaro kendilerinden alacağız. Böylece yaptıkları çalışmanın kendisini göreceğiz. Çözüm sürecini kararlılıkla ilerleteceğiz. Bizim en büyük hazinemiz kardeşliğimizdir.

ALEVİLER ÜZERİNDEN OYUN

Kardeşliğimizi yücelterek Türkiye'yi büyeteceğiz. Bir süredir Türkiye'de çok çirkin tahriklerle, provokasyonlarla, Alevi kardeşlerimiz üzerinde oyunlar oynanmak isteniyor, CHP de başrolde bulunuyor. Bu çirkin tahrik de CHP'nin bazı kendini bilmez milletvekilleri başrol oynuyor. Türkiye dışından bazı odaklar rol alıyorlar.

BU OYUNLARA KAŞI DİKKATLİ OLUN

Bu oyunlara karşı lütfen dikkatli olun. Dersim olaylarına karşı, bizim dönemimizle alakası olmadığı halde bir Başbakan olarak özür beyanında bulunurken, CHP'nin Genel Başkanı özrümün istikametinden değil karşısında durmuştur. Güya kendisi Dersimli. O dönemi izlediniz mi? Bunları iyi bilmeniz lazım.

BİZİ ÇOK İNCİTTİLER

Bizler bugüne kadar, bizi çok incittiler, sabrettik sabrediyoruz. Biz kimsenin incinmesini de müsade etmeyeceğiz. Elimizden gelen gayreti yapacağız. Millet olarak bu oyunu bozduk, bozuyoruz. Provokatörleri, ülkenin birliğine saldıranları, yalancıları tek tek deşifre etmeye devam ediyoruz. Bunları aziz milletimize anlatmaya devam ediyoruz.

Sandık sonucu her ne olursa olsun Türkiye'yi beraber olarak kucaklamaya devam ediyoruz. Biz bunu başaramasaydık bu ülkenin 78 vilayetinden milletvekili çıkaramazdık. CHP, MHP, BDP belli bir bölgede. Çünkü bunlar milletin tamamını kucaklayamadılar.

Biz hep ne dedik, bu ülkeye bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik dedik. Türkiye'yi hep beraber büyüteceğiz. Ve zafere ulaşacağız.

BAYRAK UYARISI

Yarın Samsun'dayım, diğer gün Erzurum'da. Şimdi benim sizden bir ricam var. Sincan'da başlattığımız bayrak kampanyasını devam ettireceksiniz. Balkonlarımıza bayraklarımızı asacağız. Değerli kardeşlerim bayrak yasasına uyan bu bayrağımızdır. Üzerinde hiç bir unsur olmayacak.