Gündem
17 Ara 2013 14:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:49

Başbakan'dan Cemaat'e sert mesajlar, Kirli ittifaklar ile bizi yıldıramazsınız!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Konya'da toplu açılış törenin de konuşuyor.

Türkiye'de yaşanan son gelişmeler hakkında da açıklama yapması beklenen Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:
 
Vefatının 740. sene-i devriyesinde Konyalı büyük alim gönül insanı Mevlana Celaleddin Rumi’yi de rahmetle yad ediyor, mekanı inşallah cennet olsun diyorum. Helikopter kazasında şehit olan dört pilot subay ve astsubayımıza Allahtan rahmet, yakınlarına, TSK’ya başsağlığı diliyorum. Bugün bir kez daha Konya’da Mevlana’yı yadetmek için bir araya geldik. 
 
"KONYA BİZE REHBER OLDU"
2011 yılında hakka uğurladığımız Profesör doktor Necmettin Erbakan hocamıza da Allah’tan rahmet diliyorum. Konya’nın çok ayrı bir yeri var. Konya bu yolculukta bize rehber oldu. Yolumuzu aydınlatan fener oldu. Konya en zor zamanlarda en sıkıntılı dönemlerde bize yol gösteren bir kutup yıldızı oldu. Pınarhisar Cezaevi'nden bugüne kadar ne zaman başımız dara düşse, bir sıkıntı olsa, Konya’nın hayır dualarını her zaman yanımızda yüreğimizde hissettik. Sizin destekleriniz, sizin hayır dualarınız sayesinde karanlıklar aydınlığa çevrildi, zorlar kolay oldu. 11 yıl boyunca siz bize ne emrettiyseniz, hangi talimatı verdiyseniz biz onun yerine getirmenin mücadelesi içinde olduk. Siz neden sakındıysanız, neyi sakıncalı gördüyseniz biz de oradan uzak durduk.
 
Konya bizim arkamızda olduğu müddetçe biz birlikte yürümeye devam edeceğiz. Aziz milletimiz arkamızda olduğu sürece biz hak yolunda mücadele vermeye devam edeceğiz. Bir kez daha söz veriyorum. Sizin itimadınıza güveninize asla halel getirmeyeceğiz. Sizin açtığınız yoldan sizin çizdiğiniz istikametten asla ayrılmayacağız.
 
Hiçbir tehdide boyun eğmeyeceğiz. İstedikleri kadar çirkin yollara tenezzül etsinler, kirli ittifakların içine girsinler, buradan bir kez daha tekrar ediyorum. Türkiye’de artık söz milletindir, karar milletindir, yetki milletindir. Mühür milletin elindedir.
 
Arkasına karanlık odakları alanlar, çeteleri alanlar bu ülkeye istikamet çizemezler. Arkasına sermayenin medyanın gücünü alanlar bu ülkeye istikamet çizemezler. Türkiye içinde ve dışında bir takım karanlık çevrelerini alanlar istikametiyle oynayamazlar. Ayarlarınız değiştiremezler. Türkiye üzerinde operasyon yapılacak, ameliyat yapılacak bir ülke değildir.  Ak Parti iktidarı buna izin vermez.