Gündem
10 Mayıs 2017 14:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:40

Başbakan'dan Atatürk'e hakarete sert tepki!

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik TV ekranlarından ve sosyal medyadan yapılan hakaretlere tepki gösterdi.

Başbakan Binali Yıldırım şöyle konuştu:

"Atatürk, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve cumhuriyetimizin kahramanları bizim milli değerlerimizdir. Dolayısı ile bunlara yapılacak yakıştırmayı asla kabul etmeyiz. Uygun görmeyiz. Bu ve buna benzer girişimleri şiddetle kınıyorum ve hukuken de yapılması gereken ne varsa bunlar da yapılacaktır. Biz kahramanlarımızın kurduğu binlerce şehidimizin bize emanet ettiği yurdumuzu daha ileri götürecek ne tedbir varsa bunları yapacağız. Tarihimiz bizi utandıracak hiçbir şeye sahip değildir. Bu tartışmaların yapay anlamsız ve maksatlı olduğunu düşünüyoruz. Bizim bu konuda kafamız çok nettir." 

ATATÜRK'E HAKARET ETMİŞTİ

Mustafa Armağan, TVNet’te yayınlanan ‘Derin Tarih’ isimli programda, Süleyman Yeşilyurt ve Yavuz Bahadıroğlu ile Mustafa Kemal Atatürk’ün, manevi kızı Afet İnan ile ilişkisi olduğu yönünde imalarda bulunmuş ve infial yaratmıştı. Savcılık konuyla ilgili soruşturma açmıştı.