Gündem
23 Haz 2013 12:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:14

BAŞBAKANA SUNULAN GEZİ RAPORU! 'ÇOK ÖZEL EKİPTE' 50 İSİM VAR!

Yenişafak'ın yeni iddiasına göre Başbakan'a sunulan Gezi listesinde 50 kişi var. Listede, asker, sanatçı, akademisyen, gazeteci ve işadamları bulunuyor.

Yenişafak’tan Cihat Arpacık’ın haberine göre; Gezi Parkı’nda ağaçların kesileceği bahanesiyle başlayan, ancak kısa sürede ’hükümet istifa’ kampanyasına dönüşen eylemlerin ardından ’çok özel bir ekip’ çıktı. Ülkeyi kaos ortamına sürükleyen olaylarla ilgili ayrıntılı bir inceleme başlatan istihbarat birimleri şok bilgilere ulaştı. MİT, Emniyet ve Jandarma İstihbarat ekiplerince hazırlanan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sunulan raporda,Gezi Parkı eylemlerini provoke eden 50 kişilik organizatör grubu isim isim anlatıldı. Aralarında Özel Kuvvetler birimi üyesi askerlerin de olduğu grupta, sanatçı, akademisyen, gazeteci ve işadamlarının da yer aldığı öğrenildi.

ÖKK EMEKLİSİ DE VAR

Başbakan Erdoğan’a sunulan raporda, eylemleri organize ettiği belirtilen 50 kişinin hesap hareketleri, telefon görüşmeleri ve internet üzerinden yazışmaları detaylarıyla anlatıldı. Eylemlerin birkaç ay öncesinden organize şekilde planlandığı belirtilen raporda, tespit edilen 50 kişinin yurtiçi ve yurtdışı bağlantıları da ortaya konuldu. Sözkonusu organizatör grubunun içinde etkin durumda bulunan ve Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan emekli olduğu öğrenilen 2 asker ise raporun en dikkat çekici unsuru olarak göze çarptı. Yüksek rütbeli bu askerlerin Gezi Parkı eylemleri sonrası ikinci adım olarak, Hatay ve Mersin’de Alevi-Sünni çatışması çıkarmak için provokatif eylem hazırlığında oldukları iddia edildi. Yapılan istihbarat çalışmalarının ardından olası provokasyon girişimlerine karşı ilgili tüm birimler ’acil’ koduyla uyarıldı.

HABER ELEMANLARI DOĞRULADI

Balyoz Darbe Planı davasında 16 yıl hapis cezasına çarptırılan emekli Tümamiral Fikret Güneş’in, Gezi eylemcilerine hitaben yazdığı mektubun da yer verildiği raporda, eylemler sırasında kışkırtma amaçlı atılan Twitter mesajları da kayda geçti. İllegal gruplara sızmış MİT ve Emniyet’e bağlı haber elemanlarının aktardığı bilgilerin de, ’sivil darbe’ hedefleyen 50 kişilik organizatör ekibin amacını doğrular nitelikte olduğu ifade edildi. Bu kişiler hakkındaki bilgilerin adli makamlara iletilmesinin ardından savcılığın soruşturmayı derinleştirmesi bekleniyor.

Tencere tavayla mahalle kavgası

Güvenlik birimleri, Başbakan Erdoğan’a sundukları raporda ’Gezi Parkı’ olayları ile aynı anda başlayan ’tencere tava’ eylemlerinin de organize planlandığı tespitini yaptı. Gürültü çıkarmak suretiyle vatandaşların rahatsız edildiği ’tencere-tava’ eylemleriyle mahalle aralarında çatışma çıkarmanın hedeflendiği belirtildi. Can kayıplarının ve yüzlerce yaralının kayıtlara geçtiği eylemlerde örgüt bağlantısı olduğu tespit edilenlerin tutuklanma işlemi sürerken, olaylar esnasında Türkiye’den iki haftada yaklaşık 8 milyar dolarlık sıcak para çıkışı yaşandığı da Başbakan’a sunulan raporda ifade edildi