Gündem
20 Mayıs 2014 12:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:11

Başbakan Yılmaz Özdil için çok ağır konuştu: "Sürüngen olduğu için..."

Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, Yılmaz Özdil'e çok sert çıktı.

Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, Yılmaz Özdil'e çok sert çıktı.

İşte konuşmasından satır başları:

Soma faciasınınn olduğu saatlerde enerji bakanımızla beraberdik. Hemen bir kriz masası oluşturduk. Kendisi orayı organize ettik. Enerji bakanımıza yaptığı özverili çalışma için teşekkür ediyorum. Allah ondan razı olsun. Sağlık ve çalışma bakanı yardımcılarıma teşekkür ediyorum. Arama kurtarma çalışmalarını Ankara'dan her an takip ettik.

Karşımızda boyutları çok büyük boyutlu bir facia var. Acil ihtiyaçları karşılamak, güvenliği sağlamak gibi tüm detayları tespit ettik. İlk andan itibaren de ihtiyaçları karşıladık. AFAD, 156 personel ve 45 araçla, TSK'ya da ayrıca teşekkür ediyorum. 1 uçak ve 2 helikopterle, enerji ve tabii kaynaklar bakanlığı 226 personelle çalışmalara katıldı.

SİZİN VİCDANINIZA BETON DÖKÜLMÜŞ

Daha ilk andan itibaren medyada, özellikle sosyal medyada akla hayale gelmeyecek yalanlar yayılmaya başlandı. Neymiş? 'İçeride o kadar değil şu kadar işçi varmış, kazanın sebebi şuymuş, madenin sahibi buymuş, madenin ortağı bilmem kimmiş, yardım ekipleri Soma'ya sokulmamış, AK Parti'liler avukatlara saldırmış, madende 15 yaşında çocuk çalıştırılmış, Suriyeli çocuklar çalıştırılmış, içeride 120 Suriyeli işçi öldü, üzerlerine beton döküldü' diye yazanlar, konuşanlar bile çıktı. Asıl sizin vicdanınıza beton dökülmüş.Ya asıl sizin vicdanınıza beton dökülmüş. Bu kadar haysiyetsizlik olur mu? Her türlü yalan, iftira var. Yok madenin sahibi AK Partili'ymiş. O malum kişiler 301 şehit üzerinden siyaset yapmak için ellerini ovuşturdular. Soma'nın yerini haritada göster desen gösteremezler. Kömür nedir maden nedir deseniz cevabını veremezler.

O şehitlerin aziz hatırasını ayaklar altına alarak tam bir yağmacı anlayışıyla çirkin manzaralar oluşturdular.

SÜRÜNGEN SÜRÜNGENDİR...

Çıkmış bir insan müsveddesi Soma'daki madenciler için bizim mitinglerimize katıldığını gerekçe göstererek demiş ki müstehak.Sadece zeybek oynarken diz çökermiş. Önce sen patronunun, paranın önünde nasıl diz çöktüğünü söyle. Sürüngen sürüngendir ayağa kalkamaz ki diz çöksün.

ZAVALLI KÜÇÜK BEYİNLİ LİDERİ...

Ocaklarına ateş düşsün dedi ya zavallı küçük beyinli liderinin o bedduasını tuttuğunu onun da Soma’daki madencilere tuttuğunu sanıyor. Bu dine yaptığınız ahlaksız saldırıdan dolayı yazıklar olsun. Bir başka zavallı Ak Parti’ye oy verenler evlat acısı yaşasın diye tweet atıyor. Biz bu ahlaksızlığa eyvallah demeyiz. Bizim kültürümüzde buna mezar soygunculuğu denir. Bunlar bu parlamentoda. Ocakta Suriyeliler varmış. Bize müsaade eden bunu yerinde tespit edelim demiş. Adama bak ya! Türkiye Cumhuriyeti’nin Enerji Bakanı öyle bir şey yok diyor. Ya sen orada ölüverirsen ne olacak. Bir de senin sorumluluğun mu üstleneceğiz. Bakanımız da hayır sokmuyoruz güle güle…Bu nasıl anlayış. Bunlar bu kadar siyaseti basite indirgedi.