Gündem
22 Nis 2011 16:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:16

BAŞBAKAN YENİ DANIŞMANLARINI MEDYA DÜNYASINDAN SEÇTİ!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni danışman tercihleri medya dünyasından oldu.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlık’taki yakın çalışma ekibinden Başdanışmanları Nabi Avcı, Yalçın Akdoğan ile Özel Kalem Müdür Yardımcısı Çağatay Kılıç’ın milletvekili adayı olmasının ardından Başbakan’ın yeni danışman tercihleri medya dünyasından oldu.

Radikal’in haberine göre Erdoğan, TRT Arapça’nın başında bulunan Sefer Turan ile TVNET’in eski yayın yönetmeni Yeni Şafak gazetesi yazarı Şenol Kazancı’yı ’Başbakan Danışmanı’ yaptı.

Mısır’ın El Ezher üniversitesinden mezun olan Sefer Turan, Kanal 7’nin dış haberler müdürü olarak uzun yıllar çalıştı. Irak ve Afganistan savaşlarım sahada takip eden Turan, Filistin-İsrail, Lübnan-İsrail çatışmalarım ve ikinci İntifadayı da bölgede takip eden gazeteciler arasındaydı. İyi derece Arapça bilen Turan, El Cezire, BBC Arapça gibi Arapça yayın yapan uluslararası kanalların vazgeçilmez yorumcuları arasında yer alıyordu. AKP’nin kuruluşunda İstanbul İl Gençlik Kolları’nın kurucu başkam olan gazeteci, yazar Şenol Kazancı ise TVNET televizyonu Genel Yayın Yönetmenliği görevini şubat ayında İbrahim Karagül’e devretti, Yeni Şafak gazetesindeki köşe yazılarına da son verdi.