Gündem
29 Oca 2016 11:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:19

Başbakan Yardımcısı'ndan Yiğit Bulut'a "İş Bankası" çıkışı

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, hükümetin, İş Bankası ya da başka bir bankaya yönelik olarak herhangi bir çalışması bulunmadığını savundu.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, hükümetin, İş Bankası ya da başka bir bankaya yönelik olarak herhangi bir çalışması bulunmadığını savundu. Şimşek, “İş Bankası, Türkiye’nin en başarılı, en önemli bankalarından bir tanesidir. Hükümetimizin ne İş Bankası’na ne de başka bir bankaya yönelik olarak bir çalışması yoktur. Gündemde değildir.” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’na katılan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, komisyon üyesi milletvekillerinin sorularını cevapladı. CHP’li Musa Çam, Şimşek’e, hükümetin İş Bankası’na el koyma gibi bir düşüncesinin olup olmadığı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut hakkında herhangi bir soruşturma açılıp açılmadığı sorularını yöneltti. Şimşek, “İş Bankası, Türkiye’nin en başarılı, en önemli bankalarından bir tanesidir. Dışarda da içerde de itibarı son derece yüksektir. Hükümetimizin ne İş Bankası’na ne de başka bir bankaya yönelik olarak bir çalışması yoktur. Gündemde değildir. Bunun tek sorumlusu BDDK’dır. Çünkü bağımsız bir kurul olarak bankaların denetiminden, düzenlenmesinden esas itibariyle kendileri sorumludur.” ifadelerini kullandı.

MEHMET ŞİMŞEK’TEN YİĞİT BULUT DEĞERLENDİRMESİ

Başdanışman Yiğit Bulut’un İş Bankası’na devletin el konulması açıklamaları hususunda ise Şimşek, “Bahsedilen açıklamalara ilişkin bir sorun varsa SPK, BDDK mevzuat çerçevesinde bunu değerlendirmelidir.” şeklinde konuştu.