Gündem
17 Mayıs 2016 09:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:31

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'i kızdıran haber!

Sözcü Gazetesi'nde bugün yeralan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'ten veda sinyali başlıklı haber bakanlığı kızdırdı.

Sözcü Gazetesi'nde bugün, "Ankara’da siyaset kazanı kaynarken, ekonominin patronuna alışverişte rastladık.“Kendime vakit ayırmayı, çocuklarla olmayı özledim. Her şeyin hayırlısı olsun'' diyen Mehmet Şimşek, “Ama görev verilirse de boynumuz kıldan ince” sözleriyle kapıyı da aralık bıraktı" diye bir haber yeraldı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada ise şu göreşlere yer verildi:

Gazete temsilcisi, Başbakan Yardımcımızın fırsat buldukça çocukları ile rutin olarak gerçekleştirdiği AVM ziyareti esnasında, üstelik kendisini tanıtmadan, sade bir vatandaş gibi fotoğraf çektirmek istediğini söylemiştir.

Sözcü Gazetesi ardından bu fotoğrafla masa başı Sn. Başbakan Yardımcımız Şimşek’in çeşitli programlarda her kabine değişikliği esnasında gazeteci arkadaşların kendisine yönelttiği sorulara her zaman ki rutin olarak verdiği cevapları derleyerek garip bir habere imza atmıştır

Bu çerçevede, her fırsatta ve her platformda “ülkeye hizmeti büyük onur olarak görüyorum”,  “Görev verilirse boynumuz kıldan incedir” sözlerini dile getiren Başbakan Yardımcımızın,  bu kişi ile ayaküstü fotoğraf çektirirken sade bir vatandaş diyaloğu ile “her şeyin hayırlısı olsun” şeklindeki rutin bir sözünü gerçekleşmemiş bir mülakat havasında, masa başı zorlama ifadelerle ve yorumlarla,  üstelik “veda sinyali” şeklinde verilmesi hiçbir şekilde gazetecilik etiği ile bağdaşmamıştır.
Okuyucularına kurgusal bu haber ile kandıran bu gazeteyi esefle kınıyoruz.