Gündem
28 Ağu 2012 13:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:04

BAŞBAKAN YARDIMCISI BOZDAĞ'DAN HABERTÜRK'E ŞOK YALANLAMA;

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, bugün Habertürk'ün manşetinde yeralan ''Saldırı Elimizi Güçlendirdi'' sözleriyle ilgili bir açıklama yaptı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, bugün Habertürk'ün manşetinde kendisinin ağzından verilen ''Saldırı Elimizi Güçlendirdi'' sözleriyle ilgili bir açıklama yaptı. 
Bozdağ: "Bir gazetedeki haberin başlığında yer alan ve şahsıma atfedilen (Saldırı Elimizi Güçlendirdi) şeklindeki ifade tarafımdan kesinlikle kullanılmamış ve bu anlamı ima edecek bir cümle dahi sarf edilmemiştir'' dedi.

Bozdağ, konu ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.
BÖYLE BİR AÇIKLAMA YAPMADIM

Açıklamasında, ulusal bir gazetenin bugünkü manşetinde kendisine atfen ''Saldırı Elimizi Güçlendirdi'' başlıklı bir haber yayımlandığını bildiren Bozdağ, şunları kaydetti:

''Söz konusu gazetedeki haberin başlığında yer alan ve şahsıma atfedilen (Saldırı Elimizi Güçlendirdi) şeklindeki ifade tarafımdan kesinlikle kullanılmamış ve bu anlamı ima edecek bir cümle dahi sarf edilmemiştir. Bana ait olmayan ifadelerin şahsıma aitmiş gibi gösterilerek gazetenin manşetine taşınması basın etik ve ahlak ilkeleriyle bağdaşmamaktadır. Söz konusu haberin düzeltilmesi için ilgili gazeteye tekzip yazısı gönderilmiştir.''

SALDIRI ELİMİZİ GÜÇLENDİRDİ
Bülent Aydemir imzası ile manşete taşınan haberde şöyle denilmişti:

"Başbakan Yardımcısı Bozdağ, bugün MGK'da masaya gelecek PKK saldırılarını HABERTÜRK'e değerlendirdi

'BAŞARILI OLAMADI

"Terör örgütü, militanları elinde tutmakta zorlanıyor. Verdiği ağır kayıpların etkisiyle eylem yapıyor. Şemdinli'de gördük. Eyleminde başarılı olamadı. Halk destek vermedi."

'SURİYE YENİ DEĞİL'

"Son Gaziantep saldırısı uluslararası arenada Türkiye'nin elini çok güçlendirdi.
Suriye'nin örgüte desteği yeni değil. Geçmişte Bekaa'da kampları vardı. Öcalan'ın evi Şam'daydı."