Gündem
03 Haz 2011 17:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:25

BAŞBAKAN THE ECONOMIST'İ TOPA TUTTU!

Başbakan Erdoğan, İngiliz The Economist dergisinde yer alan "CHP'ye oy verin" çağrısına çok sert tepki gösterdi.

Türkiye’deki genel seçimlere geniş yer veren Economist dergisi, Türk seçmenleri, AKP’nin seçimden sonra tek başına anayasa yapmasını önlemek için CHP’ye oy vermeye çağırmıştı.

Erdoğan şunları kaydetti:

Filistin’e zulmedenlere biz selam göstermeyiz. Akdeniz’de korsanlık yapanlara biz müsamaha göstermeyiz. 9 kardeşimizi Mavi Marmara’da katledenlere biz göz kırpmayız. Biz diklenmeyiz ama diklenmeden adam gibi dik dururuz.

Ne diyor CHP’nin ’sanal’ Genel Başkanı, "Biz olsaydık Mavi Marmara’nın yola çıkmasına izin vermezdik" dedi.

Ne diyor CHP’nin proje Genel Başkanı: "Biz olsaydık İsraille ilişkilerin bozulmasına izin vermezdik.

Biz sizin dönemlerinizi biliriz. Biz CHP dönemlerindeki dışpolitikayı biliriz. Biz CHP’de monşerlerin çizdiği dışpolitikanın ne olduğunu çok iyi biliriz.

İnönü CHP’sin hem Hitler’in doğum gününü kutlamaya heyet gönderdiğini hem de İsrail’i ilk tanıyan hükümetlerden biri olduğunu da çok iyi biliriz.

Belli ki CHP Genel Başkanı’nın İsrail’e verdiği selam karşılığını bulmuş. Uluslararası bir dergi, adını da açıklayayım, The Economist. Bir yorum yayınlıyor. Doğrudan doğruya "Oyunuzu CHP’ye verin" diyor. Bu nasıl bir pervasızlık. Açıkca AK Parti’ye oy verin dese buna da karşı çıkardık. Bu derginin CHP’ye destek vermesi, nasıl bir proje olduğunu ortaya koyuyor. Neymiş CHP demokrasinin teminatıymış. Bunlar sadece Türkiye’ye değil, CHP’ye de fransızlar. Eğer CHP’yi biraz tanısınlar, demokrasi ile CHP’nin yan yana gelmediğini, gelemeyeceğini bilirlerdi. Ey The Economist sen bu ülkeye çok fransızsın. CHP sadece ulusal değil uluslararası bir projesiymiş. Biz CHP’yi sadece Türkiye’deki çetelerin projelerin parçası olduğunu biliyorduk uluslarası çetelerin de projesiymiş.

Konya’dan soruyorum. Bu yeni CHP’nin dışpolitikasını bilen var mı? Hakkını yemeyelim. Geçen gün bir gazeteye "Dayan Yorgo CHP geliyor" dedi. Yunanistan’ın en büyük gazetesi dalga geçti: "Dayan Yorgo Kılıçdaroğlu geliyor" diye manşet attı.


THE ECONOMIST'TEN ERDOĞAN'A SERT DARBE!