Gündem
14 Mayıs 2014 12:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:10

Başbakan Taraf'a çete üyesi dedi, dava açtı!

Erdoğan’dan haberleri ‘sıfırlama’ davası: Taraf ‘montajlık ve şantajcılık’la suçlanıyor.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın,internet üzerinden dört milyonu aşkın kişinin dinlediği ‘paraları sıfırlama‘ tapesi hakkındaki haberi nedeniyle Taraf gazetesi hakkında suç duyurusunda bulundu.
Buna göre Erdoğan Taraf’ı, çete üyesi olmakla suçladı. Üstelik, suç duyurusuna konu olan haber, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘paraları sıfırlama‘ tapesini Meclis kürsüsünden dinlettiği grup toplantısıyla ilgiliydi.

YARGI YOLUYLA DARBE GİRİŞİMİ

Taraf’ın manşetten ‘Basına çete komplosu‘ diye duyurduğu habere göre, suç duyurusu İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapıldı. Suç duyurusunda, ‘17 Aralık ve 25 Aralık operasyonlarının Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni yıkmaya yönelik yapıldığı ve yargı yoluyla darbe girişimi olduğu‘ öne sürüldü; ‘Montaj ve Şantaj Çetesi’nin bu doğrultuda operasyonlar yürüttüğü iddia edildi.


TARAFLAR PASLAŞTI


Taraf gazetesi de, ‘Montaj ve Şantaj Çetesi’nin amacına yardım etmek, onlarla birlikte hareket etmek ve onlara destek olmak‘la suçlandı. Suç duyurusunda, Kılıçdaroğlu’nun konuşmalarıyla ilgili haber konusunda, ‘taraflar karşılıklı paslaşarak suç teşkil eden montaj ses kasetlerini siyasi hedefleri doğrultusunda yayınlamışlardır’ iddiası yer aldı.

Erdoğan, Taraf’ın bu haberle Anayasa’ya ve Türk Ceza Kanunu’nun 132/1.2, 133/1.2, 134/1.2 ve 137. maddelerinin açık hükümlerine aykırı davrandığı iddiasında bulunarak kamu davası açılmasını istiyor. Taraf yetkilileri, suç duyurusuyla ilgili bugün ifade verecek.

İSMAİL SAYMAZ VE EMRE USLU DA

Suç duyurusunda, ses kaydını retweet eden gazetecilere de atıfta bulunuldu; kaydı paylaşan Radikal muhabiri İsmail Saymaz ve Taraf yazarı Emre Uslu ses kayıtlarının yayılmasını sağladığı için suçlandı.

Söz konusu tapede, Başbakan Erdoğan’la oğlu Bilal’in 17 Aralık’ta ‘evdeki paraları sıfırlamaya çalıştığı‘ öne sürülüyordu.