Gündem
12 Ağu 2010 10:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:32

BAŞBAKAN RTE'NİN PATENTİNİ ALDI! NERELERDE KULLANACAK?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde Türk Patent Enstitüsü'ne başvurduğu ortaya çıktı.

Başvuruya konu olan olayın ise RTE markasını tescil ettirme işlemi olduğu belirtildi. Koruma altına alınan markanın halkla ilişkiler, dergi - kitap yayımı ve televizyon programı yapım hizmetlerinde kullanılabilmesi için böyle bir yönteme başvurulduğu biliniyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, RTE markasının patentini almak üzere Türk Patent Enstitüsü'ne (TPE) başvuruda bulundu. Başvuruyu 2010/36101 numarasıyla işleme koyan TPE, 1 Haziran 2010 tarihi itibariyle RTE markasını Başbakan için koruma altına aldı. Milliyet gazetesinde yer alan habere göre,

Üzerinde RTE harfleri olan mavi fonlu bir şekil de marka başvurusunda yer aldı. TPE, başvuruda bir eksiklik saptamaması durumunda markayı 5 - 6 ay içinde Resmi Marka Bülteni'nde ilan edip tescil edecek.

RTE markasının başvuru işlemini Başbakan'a vekaleten avukat Arzu Akalın yaptı. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın internet sitesindeki bilgilere göre, AK Parti İl Yönetim Kurulu'nda yer alan Akalın, marka ve patent hukuku alanında 11 yıldır avukatlık yapıyor.

www.rte.com.tr için de başvurdu

Başvuruda adres olarak İstanbul'daki evini gösteren Başbakan Erdoğan, marka tescil alanını da geniş tuttu. Başvuruya göre, RTE markası öncelikle basılı evrak, yayın, takvim, poster, fotoğraf gibi alanlarda kullanılabilecek. Markanın halkla ilişkiler ile ilgili hizmetlerde, radyo - televizyon yayın hizmetlerinde ve eğitim - öğretim hizmetleri alanında da kullanılması amaçlanıyor.
Başvuruda, RTE markasının kullanım alanları arasında sempozyum, konferans, kongre ve seminer düzenleme; dergi, kitap, gazete yayımlama hizmetleri ile film, televizyon ve radyo programları yapım hizmetleri de listelendi.

Başbakan Erdoğan, internet alanında da bir tescil başvurusu yaptı. Erdoğan, www.rte.com.tr internet adresini tescil ettirmek için de bu ay başvuruda bulundu.

Bir RTE daha var

Öte yandan, RTE markasının tescili için daha önce yapılmış bir başvuru daha bulunuyor. 7 Şubat 2009'da İhsan Engin ve İlyas Engin adlı girişimciler, giyim alanında RTE markasını tescil ettirmek için TPE'ye başvurdu. Marka, giyim alanında bu iki girişimci tarafından kullanılmak üzere koruma altına alındı.

İşte belgesi: