Gündem
11 Eyl 2012 12:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:07

BAŞBAKAN MEDYAYA HERGÜN KÜFÜR EDİYOR!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Eskişehir'de partili kadınlarla birlikte karanfil dağıttı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Eskişehir'de partili kadınlarla birlikte sokakta dolaştı. Kadınlar vatandaşlara kırmızı karanfil dağıttı, Gürsel Tekin'de vatandaşlarla sohbet etti. Tekin, İsmet İnönü Caddesi'nde bir bankta oturan iki kadının yanına gitti. Kadınlar, Manisa'da yaşadıklarını, çocuklarını ziyaret için Eskişehir'e geldiklerini ve kenti çok beğendiklerini söyledi.

Gürsel Tekin: CHP'ye gücün yetmeyecek Başbakan!

Kadınlardan biri basın mensuplarının görüntü almalarından dolayı Gürsel Tekin'e "Hangi kanalda yayınlanacak?" diye sordu. Tekin'de karşısındaki Anadolu Ajansı'nın kameramanını eliyle göstererek, "Bülent Arınç varya bu onun kanalı. Arkadaşımız çalışıyor, emek veriyor, ter döküyor. Bülent Arınç ne kadar izin verirse o kadar yayınlanacak. Öbürlerini de Başbakan korkuttu, her gün küfür ediyor. Onlar da ne kadar onu aşar bilmiyorum" dedi.

Gürsel Tekin, CHP'li kadınların karanfil verdiği bir çiçekçi dükkanı sahibi ile tokalaşarak "Çiçekçiyi çiçek mi verilir?" diye espri yaptı. Tekin, aynı cadde üzerinde bulunan banka oturmuş karşılıklı konuşan ve vatandaşların, 'Dedikodu yapan kadınlar heykeli' olarak adlandırdığı heykelin önünde de hatıra fotoğrafı çektirdi.

Tekin daha sonra CHP'li Eskişehir Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu'nun açılış törenine katıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, iktidarı hedef alan konuşmasında, yerel seçimlerle ilgili bir soru sordu: Gazetecilerin giremediği yerde siyasi parti adayları nasıl kendini ifade edecek?
Başbakan Erdoğan'ı eleştiren Tekin'in gündeminde, yerel seçimler vardı.

"Yerel seçim ortamı var mı?" diye soran Tekin ekledi: Şemdinli'ye gazetecilerin giremediği yerde siyasi parti adayları nasıl kendini ifade edecek?..

Tekin, şunları söyledi:
''Bugüne kadar Cumhuriyet hükümetlerinde görülmeyen bir tablo ile karşı karşıyayız.

Sayın Başbakan kendisini AKP Başbakanı olarak kabul ediyor. Sayın Başbakan, sen İstanbul'da yaptığını İzmir'de de yapmak zorundasın.

Sen, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'sın. Bu nasıl bir anlayıştır. Bölen, ayrıştıran bir bölücü Başbakan olabilir mi? 'Bizim belediyeler iyi, sizin belediyeler kötü'...

1500 belediye başkanı yargılanır mı? Şimdi önümüzdeki süreçte bir yerel seçime gideceğiz. Sizce yerel seçim ortamı var mı? Her yer Eskişehir değil. Kendi bakanının gezemediği ilde, il başkanına sahip çıkamadığın bir ilde hangi seçimi yapacaksın? Ergenekon'da yaptığın gibi KCK operasyonlarında bütün belediye başkanlarını, belediye meclis üyelerini, il genel meclis üyelerini gözaltına aldın.

Şimdi yarın bunların tamamı aday olup millet iradesiyle seçildiğinde ne yapacaksınız Sayın Başbakan? Acaba siz, Sivas'ın ötesindeki coğrafyadan vaz mı geçtiniz? Aday göstermeyecek misiniz? Seçime sokmayacak mısınız? Şemdinli'ye gazetecilerin giremediği yerde siyasi parti adayları nasıl kendini ifade edecek? Bütün bu manzaraları görmeniz lazım. Yarın, hiçbirimizin güvencesinin olmadığı bir ülkede yaşıyorsunuz. Bütün bunların üstesinden gelecek bir tek irade var o da CHP'dir.''

GENELKURMAY VE ÖSYM
Başbakan Erdoğan'ın, CHP'nin kuruluş yıl dönümünde kendilerine hakaret ettiğini iddia eden Tekin, şöyle devam etti:

''Biz kamu görevlilerini eleştirdiğimiz için bize hakaret ediyor. Bu kamu görevlileri kim?

Türkiye'de 10 yıl önce yapılan bütün kamuoyu yoklamalarında itibarı olan iki önemli kurum vardı. Hangi yurttaşa sorsanız birincisi askerdi, Genelkurmay'dı, ikincisi ise ÖSYM'ydi. Yani her yurttaş Anadolu'nun dört bir yanında çocuğunu sınava götürdüğünde hiç tereddüt etmezdi. Şimdi bundan sonra yapılabilecek düzenli sınavlar da hep şaibeli sınavlar olarak kalacaktır. Yani yolsuzluk şaibe bunların bütün vücutlarına sirayet etmiş.

Şimdi bunu eleştiriyoruz. Sayın Başbakan bütün televizyonların canlı yayınlarında çıkıyor, herkese hakaret ediyor. Sayın Başbakan'ın hakaretlerini bir milyon kere kendisine iade ediyorum.''

"BU SENİN AYIBINDIR"
Tekin, Başbakan Erdoğan'ın kendilerine ''Sivas'ın ötesine geçin'' dediğini anlatarak, ''Sivas'ın ötesine geçemiyorsam bu senin ayıbındır Sayın Başbakan. Bu ülkeyi sen yönetiyorsun. Sen, beni bırak. Senin bütün engellemelerine rağmen CHP Genel Başkanı, Uludere'ye gitti. Senin bakanın, güvenlikten sorumlu bakanın 200 polisle gezemedi. Biz her yere geçiyoruz Sayın Başbakan, sen il başkanlarına, milletvekillerine, bakanına sahip çık'' diye konuştu.

''2.5 MİLYON MÜSLÜMAN HAYATINI KAYBETTİ"
CHP'nin ''yurtta barış, dünyada barış'' ilkesiyle 2003 yılında önemli bir direnç gösterdiğini savunan Tekin, ''2003 yılında da Suriye'ye benzer bir manzarayı bize yaşatacaklardı. Türkiye, CHP'nin sayesinde bu kanlı şeyin içine girmedi'' dedi.

Tekin, Ortadoğu coğrafyasında 10 yılda, egemen güçlerin yüz yılda yapamadığı yapılıyorsa bunun tek faktörünün AK Parti olduğunu öne sürerek, ''Unutmayın; Ortadoğu coğrafyasında 2.5 milyon Müslüman hayatını kaybetti'' diye konuştu.