Gündem
02 Tem 2014 10:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:23

Başbakan kim olacak?

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı'na aday olduğunu dün açıkladı. Bunun üzerine AK Parti'de ve hükümette ne gibi değişiklikler olacak...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Ankara'da yapılan toplantıda adaylığını açıkladı.

ERDOĞAN'A KESİN GÖZÜYLE BAKILIYOR
Rakibi Ekmeleddin İhsanoğlu'na seçim yarışında fazla şans tanınmazken, hemen her seçim anketinde Başbakan Erdoğan'ın galip gelerek Köşk'e çıkacağına kesin gözüyle bakıldığı not ediliyor.

ERDOĞAN SONRASI NE OLACAK
Aylardır bitmeyen sorulardan bir tanesi de Erdoğan'ın Köşk'e çıktığı takdirde AK Parti'de ve hükümette ne gibi değişikliklerin olacağıydı..

Abdullah Gül'ün durumu, Erdoğan sonrası Başbakan'ın kim olacağı, AK Parti genel başkanının kim olacağı gibi sorular siyaset kulislerinde en çok konuşulan konuların başında geliyordu.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM OLACAK
Dün Erdoğan'ın adaylığını açıklamasıyla birlikte AK Parti'de ne gibi değişikliklerin olacağı da ortaya çıktı. Partide cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçlanana kadar Başbakanlık ve Genel Başkanlık konusu da konuşulmayacak. Başbakanlık görevini ise Binali Yıldırım devralacak. Başbakan'ın gittiği hemen her yere Binali Yıldırım'ı götürmesinin nedeni de onu Başbakanlık görevine hazırlaması.

PARTİ BAŞKANI MEHMET ALİ ŞAHİN
Binali Yıldırım'ın Başbakanlık koltuğuna geçmesiyle Mehmet Ali Şahin de partinin anahtarına sahip olacak: Yani AK Parti Genel Başkanı Mehmet Ali Şahin olacak.