Gündem
17 Şub 2014 22:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:56

Başbakan Erdoğan'ın yeni ses kaydı çıktı! Alo Fatih! Sarıgül'ü sansürle!

Başbakan Erdoğan'ın gündem yaratan ses kayıtlarına bir yenisi daha eklendi. Erdoğan, ses kayıtlarında bu kez Fatih Saraç'tan, Mustafa Sarıgül haberlerine sansür uygulamasını istedi.

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu çerçevesinde telefonu dinlendiği ileri sürülen Habertürk Yönetim Kurulu üyesi Fatih Saraç'ın yeni ses kaydı internete düştü.

Ses kaydında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın olduğu ileri sürülen ses, Fatih Saraç'ı arayarak CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı olan Mustafa Sarıgül'ün haberlerinin sürekli ön planda verilmesine tepki gösteriyor.

Tapede, Başbakan Erdoğan, Mehmet Fatih Saraç’ı arayarak Sarıgül’ün hem gazete hem de televizyonda çok önde verilmesi ile ilgili sitemini dile getiriyor.

Saraç’ın Erdoğan’a verdiği ‘size eksik bilgi vermiş olabilirler’ cevabına ise Erdoğan, ‘ben kendim bakıyorum, her gün gazetelere televizyonlara bakıyorum’ diyerek yanıt veriyor.

‘GEREĞİNİ YAPIN’
Tapede Saraç’ın, Ciner ile konuştuğunu ve kendisinin Hüsamettin Özkan’ın gazetenin stratejisiyle hiçbir alakası olmadığını ve rahat olabileceğini söylediğini iletiyor.
Daha hassas olacağını söylemesi üzerine Başbakan’ın cevabı ise ‘o zaman gereğini yapın’ oluyor.

İnternette yayılan tapelerin dökümü şöyle:

Fatih Saraç: Buyrun efendim çıktım odadayım tek başımayım buyrun efendim.

Recep Tayyip Erdoğan: Ya şimdi abi bir şey döneme girdik hassas döneme

FS: Ha

RTE: Şimdi seninkisinin tabi kayınpederinden herhalde kaynaklanacak yani bu şeyde sizden ön sayfalarınızda şurda burada bu malum zatla ilgili yani yayın politikalarınız işte televizyonlardaki yayın politikalarınız yani baya şey gidiyor yani iyi gidiyor.

FS: Efendim bir çok ee bu konuyu

RTE: Bilmiyorum bunu tabi hiç aranızda konuştunuz mu ayrı mesele de

FS: Bu konuyu konuştuk eee bana şunu söyledi ee o direk küfrederek af edersiniz hiç bizimle ilgisi yoktur Fatih dedi biz dedi bu adamın ne olduğunu biliyoruz dedi

RTE: Ya tamam da ıı yayın yapar

FS: Ve bir burada Gürsel Tekin’i çıkarıyoruz önüne kasten

RTE: Ya bırakın..

FS: Sürekli olarak Gürsel’i alıyorum önüne

RTE: Ya neyi önüne alıyorsun canım işte adamın orda yayın şeylerinde sürekli onunla ilgili yayınlar televizyonda var.

FS: Efendim yani bilgi eksik vermiş olabilirler aksine hep mesela.

RTE: Ya ben kendim bakıyorum her gün gazetelere bakıyorum her gün televizyon hakeza dinliyorum yani bunları takip ediyorum.

FS: Tamam efendim yani müsaade eder... Müsaade ederseniz ben bir şey söyleyeyim.

RTE: Herkes herkesinde söylediği şey heralde büyük ihtimalle diyorlar kayın pederiniz şu anda

FS: Hiç kesinlikle yok

RTE: Kayın pederi onun sponsoru durumunda olduğu için onunla beraber hareket ettiği için.

FS: Yok yani bana dedi ki Fatih dedi Hüsamettin dedi bizim gazetemizin stratejisiyle hiçbir ilgisi yoktur gayet rahat olabilirsin bizzat kendisi söyledi hiçbir problem yoktur dedi ben daha da hassas olunmasına gayret edeceğim ama bilginiz olsun diye söyledim.

RTE: O zaman gereğini yapın.

FS: Tamam.

SARIGÜL’DEN CEVAP GECİKMEDİ!
Şişli Belediye Başkanı ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, ortaya çıkan ses kayıtlarıyla ilgili twitter’dan yaptığı açıklamada şunları ifade etti: “Bugün ortaya çıkan ses kayıtları ülkemizde demokrasinin nasıl katledildiğinin en somut göstergesidir. Halkın iradesine sansür ile ambargo koyabileceğini sanmak, kendini dünya lideri sanan zavallı bir diktatörün son çırpınışlarıdır.”