Gündem
08 Tem 2010 20:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:27

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN SIR TATİLİ UZANLAR'IN YATLARINDA MI GEÇTİ?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın “sır tatilini” TMSF'nin el koyduğu yatlardan birinde yaptığı iddia edildi.

Başbakanlık kaynakları ise iddianın doğru olmadığını bildirdiler. TMSF’nin elinde Uzanlara ait “Frequency” ve “Airwawes” yatları bulunuyordu. Bu yatlardan birinin adı “Splendido” (İtalyanca-mükemmel), diğerinin adı da “Beluga” (Fransızca-havyar) olarak değiştirildikten sonra Yunanlı ve BAE’li iki iş adamına satılmıştı.

CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, Başbakan Erdoğan'ın TMSF'nin el koyduğu Uzan Ailesi'ne ait yatlarda tatil yaptığını iddia ederek şöyle konuştu:

"Böyle bir dönemde Başbakan tatilde…TBMM iç tüzüğe göre 1 Temmuz’da tatile girecekti ama önemli ve acil işler var denilerek süre uzatıldı. Sen bunu söyleyip buradaki milletvekillerinin tamamını gece yarılarına kadar çivi gibi buraya çakıyorsun, ama kendisi sahibi meçhul yatlarda tatil yapıyor. Başbakan yok diye Bakanlar Kurulu bile toplanamıyor. Eğer sağlık sorunu varsa onu bilemem acil şifalar dilerim"

TMSF YATI BAŞBAKANIN EMRİNDE Mİ?

Başbakan’ın tatilini bir yatta geçirdiği iddiasını da dile getiren Altay ‘’ Bu yönde duyumum var. TMSF’nin el koyduğu yatlar niye satılmıyor? Başbakan ve yakınlarının tatillerinde kullanmak için mi bu yatlara el konuldu? Bu yatlarda tatil yapması da yetim hakkı yemesidir. Kendi beyanına göre önemli serveti var. Zaman geçirmeden gitsin kendine 200 bin dolara bir yat alsın” dedi.