Gündem
24 Eki 2010 13:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:44

BAŞBAKAN ERDOĞAN'I TAKİP EDEN GAZETECİLERE ÖZEL OFİS!

Başbakan'ı takip eden gazeteciler için Beşiktaş'taki Başbakanlık ofisinin hemen yanına basın iletişim merkezi açıldı

İstanbul’da Başbakan’ı takip eden gazeteciler için Beşiktaş’taki Başbakanlık ofisinin hemen yanına basın iletişim merkezi açıldı. Yeni merkez sayesinde gazeteciler artık yağmurun altında saatlerce haber nöbeti tutmaktan kurtulacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’daki programlarının büyük bir kısmı Beşiktaş’taki çalışma ofisinde gerçekleşiyor. Önemli konukların ağırlandığı ofiste haber takibi yapan gazeteciler genellikle ofisin önünden gelişmeleri takip ediyordu. Ofisin önünde bazen 50’yi aşkın gazeteci yağmur altında işini yapmaya çalışıyordu.

Gazetecilerin bu durumuna çözüm arayan Başbakanlık yetkilileri, uzun süredir üzerinde çalıştığı projeyi hayata geçirdi. Başbakan’ın çalışma ofisinin hemen yanında yer alan bina gazetecilere tahsis edildi. Başbakan’ın programını takip etmek için sabah saatlerinde ofise gelen gazeteciler kapıda beklediği sırada AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik ile karşılaştı. Ömer Çelik gazetecilere ’yeni yerinizi gördünüz mü’ sorusunu yöneltti. Bunun üzerine gazeteciler kendileri için hazırlanan yeni ofisi görünce şaşkınlık yaşadı. Yeni ofisin içini gezen gazeteciler Başbakan’ın programları sırasında dışarıda yağmur altında haber takibi yapmakta zorlandıklarını yeni yerin işlerini kolaylaştıracağını söyledi.

Yeni merkezde basın için ayarlanmış masa ve koltuklar, ücretsiz çay ve kahve servisi, tuvalet ve lavabolar bulunuyor. Yerli ve yabancı basın mensuplarının da kullanacağı ofiste gazetecilerin işlerini kolaylaştırması için ücretsiz kablosuz internet de bulunuyor. Basın merkezini önümüzdeki günlerde Başbakan Erdoğan’ın da ziyaret etmesi bekleniyor.