Gündem
08 Ağu 2013 18:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:20

BAŞBAKAN ERDOĞAN'I KIZDIRAN GAZETE SATILIYOR MU?

Ünlü medya patronu Michael Bloomberg'ın The Times'ın yeni sahibi olacağına ilişkin iddialar yalanladı.

New York Times şirket CEO'su Arthur Sulzberger JR., The Times'ın satılacağına ilişkin haberleri yalanladı.

Geçen hafta, New York Times Şirketi bünyesinde bulunan yayın kuruluşları The Boston Globe ve The Washington Post Gazetesi’nin el değiştirmesinin ardından, sırada The Times'ın olabileceği akıllara gelmiş ve ünlü medya patronu Michael Bloomberg'ın The Times'ı yeni sahibi olacağına ilişkin haberler basında yer almıştı.

Söz konusu söylentilere açıklık getiren şirketi CEO'su Arthur Sulzberger JR. ve Başkan Yardımcısı Michael Golden yaptığı açıklamada, The Times'ın satışının söz konusu olmadığını, aksine şirket olarak The Times'ı küresel ve dijital alanda daha da ileriye taşımak için hem yönetim kadrosunun hem de çalışanların her zamankinden çok çaba harcanacağını ifade ederek konuya netlik getirdi.
Geçen hafta şirket, 1993 yılında 1.1 milyar dolara satın aldığı The Boston Globe Gazetesi'ni 70 milyon dolara ABD'li beyzbol takımı Red Sox'ın sahibi John Henry'ye satmıştı.

Bu satışın gerçekleşmesinden bir kaç gün sonra ise şirket, bünyesinde bulunan bir diğer yayın kuruluşu Washington Post Gazetesi'nin de internet devi Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'a tarafından satın alındığını duyurmuştu.

250 milyon dolara gerçekleşen satış haberi Amerikan basını tarafından "Post satıldı. Bir dönem kapandı" şeklinde yorumlanmış ve ülkede büyük yankı uyandırmıştı.