Gündem
04 Mayıs 2012 19:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:37

BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN TİYATRO TARTIŞMASINA SON NOKTA!

Başbakan Erdoğan AK Parti Kahramanmaraş İl Kongresi'nde konuştu.

12 Şubat Stadyumu'nda düzenlenen İl Kongresi'nde konuşan Erdoğan, tiyatroların özelleştirilmesiyle ilgili kararı eleştirenlere tepki gösterdi. Erdoğan "Bunlar sanatı toplum için yapmazlar. Sanatı sanat için yaparlar" diye konuştu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Tiyatro tartışması değildir. Mesele çok başka. Kendilerine küçük rant alanları oluşturmuş seçkincilerin millete tepeden bakma meselesidir.

Bunlar tanzimattan bugüne kadar her şeyi kendilerinin bildiğini iddia ederler. Bunlar kendi ürettiklerinin yüksek sanat olduğunu iddia ederler.

Bu seçkinciler sanatın tapusunun kendi ellerinde olduklarını zannederler. Bunlar sanatı toplum için yapmazlar. Sanatı sanat için yaparlar…

Bunlar kendi kast sistemlerine başkalarının girmesine asla izin vermezler. Hem şehir tiyatrosundan maaş olacak, sonra dizide oynayacak para alacak, nemalanacak.

Niyetlerini açık etmeye başladılar. Rahmetli Cem Karaca zamanında bunlara gerekli cevabı verdi: "Bunlar aydın değil, bunlar yarım porsiyon aydın" dedi.

Sanattan sadece kendileri anlar. Milletin kültürünü beğenmezler.

Yıllarca karikatürlerle aşağıladılar milleti. Finansmanı devletten aldılar, milleti aşağıladılar. Geçen sene devlet tiyatrosuna harcanan para 140 milyon TL. Gelir ise 4 milyon TL.

Kusura bakmasınlar. Çok bilmiş tavırlarıyla, millete parmak sallayarak azarlama dönemi artık geride kaldı.

Halkı bir kaşık suda boğma dönemleri geride kaldı. Milleti küçümseme, milleti hizaya sokan dönemi geride kaldı.

Tarihe kavuştu. Milletin parasını, vergisini alıp ondan sonra da milletin tercihlerini aşağılama dönemi kapandı.

Buyursunlar sırtlarını artık devlete değil o aşağıladıkları millete dayasınlar.

Biz diyoruz ki özgürce hareket et. Biz sahneleri size tahsis ederiz, destekleriz ama şu ana kadar alıştığınız sistem olmayacak.

Senaryoları beğenirsek sponsor da ayarlarız.

DEVLET SAHNEDEN ÇEKİLİYOR
Özel olun, özerk olun. Artık devlet tiyatro sahnesinden çekiliyor. Buyrun siz tiyatro sahnesinde kalın. Tahrik umutları tükenince tahkire başladılar.