Gündem
11 Mar 2014 00:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:59

Başbakan Erdoğan'dan Ferit Şahenk'e Yiğit Bulut talimatı!

Aydın Doğan, Erdoğan Demirören'e ait ses kayıtlarının ardından bu defa da Ferit Şahenk'e ait olduğu iddia edilen bir ses kaydı internete düştü.

İddiaya göre 17 Aralık sonrası Başbakan Erdoğan Yiğit Bulut’u NTV’ye çıkarmak için NTV’nin patronu Ferit Şahenk’ten torpil istiyor. NTV, Yiğit Bulut’u antipatik olduğu için yayına çıkarmamak için direniyor. Ancak Başbakan Erdoğan’ın devreye girmesiyle Yiğit Bulut 21 Aralık’ta programa çıkması için davet ediliyor.
Başbakan Erdoğan, Fetit Şahenk’i arayarak ‘ Ferit bey, arkadaşların biraz şeyi var, pasif adeta yayınlarda direniş olduğuna  yönelik. Mesala Yiğit, program yapsın, programa çıksın filan dendi’  diyor.  Başbakan ardından Nermin Yurteri’yi şikayete başlıyor. Başbakan ‘Yurteri bizim arkadaşlarla görüşüyor. Şu anda baskı altındayız, hakaret alıyoruz gibi şeyler söyleyerek işi savuşturmaya çalışıyor ” diyor.
Erdoğan Şahenk’e durumun Gezi olaylarının farklı bir boyutu olduğunu, ülkeye yönelik ciddi bir operasyon olduğunu söyleyerek çalışanlarında omurgalı tipler olması gerektiğini belirtiyor.
Erdoğan Şahenk’in yanıt vermesine izin vermeden şikayetlerine devam ediyor.
“Bizim Yalçın’la görüşebilirler Yiğit kendi görüşmüş programa çıkmak için olumlu dönüş olmamış” diyor.
Ferit Şahenk, “Sayın Başbakanım izin verirseniz Yalçın bey kanalıyla organize edelim” demesi üzerine Başbakan Erdoğan tamam diyerek telefonu kapatıyor.
İkinci bir kayıttı ise Başbakan Erdoğan ve Yalçın Akdoğan arasında geçiyor. Yalçın Akdoğan, Nermin Yurteri ve genel müdürle görüştüğünü ancak çok ciddi küfürler yiyoruz yanıtı aldıklarını anlatıyor.  “Aynı Demirören gibi iyi yayın yaptıklarını söylüyorlar” diyor.
Başbakan Erdoğan da Yalçın Akdoğan‘a Ferit Şahenk’i aradığını söyleyerek Şahenk’le yaptığı konuşmayı Akdoğan’a özetliyor ve Şahenk’in Amerikadan dönüşünde yine konuşacaklarını söylüyor.