Gündem
01 Kas 2012 22:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:19

BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN BASINA FIRÇA; KIRPIP KIRPIP YILDIZ YAPIYORSUNUZ!

Başbakan Erdoğan, Moldova Başbakanı Vladimir Filat ile basın açıklamasında basına fırça attı.

Erdoğan, Moldova Başbakanı Vladimir Filat ile Başbakanlık Merkez Bina'daki ortak basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Bir gazetecinin, ''Devlette çift başlılık konusu gündemde. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bugün görüştünüz. Konuyu değerlendirme fırsatı bulabildiniz mi?'' sorusu üzerine Erdoğan, ''Moldova ile Türkiye arasında mı'' diyerek espri yaptı. Bunun üzerine Moldova Başbakanı Filat da ''Bizde de durum aynı'' karşılığını verdi. Bu diyalog salonda uzun süre gülüşmelere neden oldu.
 
KIRPIP KIRPIP YILDIZ YAPIYORSUNUZ
 
Başbakan Erdoğan, basın mensuplarına ''kırpıp kırpıp yıldız yapıyorsunuz'' diyerek şöyle devam etti:
 
''Cümleleri hiç kırpmadan değerlendirirseniz gerek şahsımın gerekse Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamalara baktığımızda aynı şeyleri söylediğimiz ortaya çıkar. Ben havaalanında şunu söyledim: 'Gerek cumhurbaşkanının gerek başbakanın yetkileri bellidir ve bu yetkiler çerçevesinde adımlarını atarlar. Kaldı ki AK Parti iktidarını zora düşürme gayreti içinde olanlar, Cumhurbaşkanı ile Başbakanı birbirine düşüremezler, bunun için boşuna gayret etmeyin. Türk medyası maalesef, bir kısmı tabii, bu işe çok tevessül ediyor, hala da bunun gayreti içinde ama boşuna yoruluyorlar. Yorulmayın.''