Gündem
19 Mar 2014 22:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:00

Başbakan Erdoğan'dan Ali Fuat Yılmazer'in o iddialarına sert yanıt! Bunun bedelini ödeyecek!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan TRT ortak yayınında gazetecilerin sorularını cevaplıyor.

TRT Haber ve Spor Yayınları Daire Başkanı Nasuhi Güngör'ün moderatörlüğünde gerçeleştirilen programda Başbakan Erdoğan, gazeteciler Ahmet Taşgetiren, Hakan Albayrak ve Nihal Bengisu Karaca'nın gündeme ilişkin sorularını cevaplıyor.
Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:
-Bir örgütün çetenin devleti ele geçirme operasyonu karşısında sessiz kalmamız mümkün değildir. Yapılması gereken hukuk içerisinde ne varsa bunun gereğidir.

-Bir ülkenin Başbakanı, Cumhurbaşkanı, bakanlarını dinelyemezsiniz. Bu casusluk suçu.

CEMAATE ÇAĞRI
-2 yıl kadar önce çağrı yaptım. Gelin dedim ülkenize dönün. Bir cevap verdi. Emekli olup da giden bir insan değildi. Bu kişi oradan ülkemi karıştırıyor. Ulusal güvenliğimizi tehdit eden bir durum söz konusu. Bu tedbirleri almak için ne gerekiyorsa hukuk içerisinde alacağız.

-Bunun gerçekten dini ilimlerle ilişki halinde olna insana bu yakışır mı? Filancaya rafineri verilmesine nasıl bakarsınız? Oradan bunun olur'unu almak.

-Partilerden istifa edenlerin aslında nedenlerini araştırırsak şantajlar çıkabilir. Bunlar bir şantajcının bir istihbaratçının yapacağı işlerdir.
DEVLETİN İÇİNDE SIZDIKLARI YERLER VAR

-35 yıllık süreçte bunların attıkları bir adım var. 12 yıllık iktidarımız döneminde iyi niyetimizi koruyarak bu günlere geldik. Devletin içerisinde az ya da çok sızdıkları yerler var. Gönül vermiş kardeşlerime sesleniyorum: Şu ifade çok kullanılıyor: 'Hocaefendi dediyse bunda keramet vardır.' Bu çok yanlış bir yaklaşım tarzı. Bunların bir temel ilkesi var. Kendi amaçları için her şey meşrudur. Bunlara şahit olduğum için rahatlıkla söylüyorum ama açmak edebime ters düşüyor. Bunlarda yalan var, takiyye var, iftira var, fitne, fesat var. Son 2 yıla kadar herhangi bir şey yoktu. Bize de zaman zaman kendi kitaplarını gönderiyor methiyeler düzüyor. Ne oldu ki son 2 yılda şahsım, ailem...hepsini bu ülkede akla gelebilecek her türlü yalanı atma durumuna girdiler. Beni dinlemişler, eşimi dinlemişler, çocuklarımı dinlemişler...Bir Müslüman başka Müslümanı dinleyebilir mi, gözetleyebilir mi? Bunlar bunu yaptı. Bunun sadece ulusal boyutu yok, uluslararası boyutu da var.
KPSS SINAV SORULARININ ÇALINMASI
Dershane konusun yeni başlamış bir konu değil. Hüseyin Çelik'in bakanlığı döneminde talimat verdim. Ülkeyi dolaşırken vatandaşın rahatsızlığı bize aktarılıyordu. KPSS'lerde olanlar, üniversite imtihanlarında olanlar, bunlarla ilgili de bazı incelemeler var. Kim bilir buralardan nerelere ulaşılacak. Bakıyorsunuz KPSS'de karı koca aynı puanı alıyor. Hata yok, Tam puan alıyorlar.
ERDOĞAN'DAN CEMAATE ŞANTAJ SUÇLAMASI: KIZINIZ ERKEKLERLE....
Dershanelerin bedelleri 1500-2000 bin TL'den başlayarak, 20 bin TL'ye gidiyor. Burası seçici olduğu için onlara rahat geliyordu. Şimdi bunların hepsi dökülüyor. 2015 1 Eylül'üne kadar buna sabredeceğiz. Dershanelerde açık açık, oralarda ders verenlerin pedagojik formasyonu yok. Yani kaçak olarak öğretmenlik yapıyorlar. Bu şekilde bunu götürüyorlar. Bunlar dersten öte, kendi dershanelerin propogandasını ve bize de hakaret etmenin her türlüsünü yapıyorlar. Yurtlarda tehdit ediyorlar. Mesala bir şehrimizde kızlar geldi, eğer onların dediğini yapmazsak, annemi babamı arayarak, üniversitedeki erkek arkadaşlarımla yaptığmı görüşmeden hareketle, 'kızınız erkeklerle meşru olmayan hareketler içinde, bu tür telefonlar edecekler' dediler. Orada bile şantaj var.
İZLEMEYİ DİNLEMEYİ MESLEK HALİNE GETİRMİŞLER
CHP lideri kasetle CHP'nin başına geldi. Ben insani görevimi yaptım, o görüntüler 30 dakika içinde sosyal medyadan düştü. Baykal benden belge istiyor. Bak diyorum ki,sana bu işi yapanlar bunlar. Bize teşekkür etmesi gerekirken aksini söylüyor. Aynı şekilde Hamzaçebi'nin başına gelenler, bunlar. Bunlar bu işi meslek edinmişler.
ALİ FUAT YILMAZER'İN İDDİALARI İÇİN: BUNUN BEDELİNİ ÖDEYECEK
Ergenekon ve Balyoz'daki tutuklamalardan Başbakan Erdoğan'ın haberi vardı, talimatları verdi ifadesi A_dan Z'ye yalan. Bunlar o kadar adi, seviyesiz ki. Bunlar takıyeyi leblebi çekirdek gibi yerler. Bunların hayatları bu. Sen bi kere hayatında benimle kaç kere görüştün. Ama ben senin yargıyla münasebetlerini bilen birisiyim. Bu işlerde ne kadar tezgahtar olduğunu bilen biriyim. Tabi bunun bedelini ödeyecek.