Gündem
04 Ağu 2013 13:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:19

BAŞBAKAN ERDOĞAN'A THE TIMES YANITI! O OLSA ERTESİ GÜN İSTİFA EDERDİ!

Başbakan'a hitaben yazılan mektuba imza atan Fuad Kavur, Başbakan'ın mektupta imzası bulunanlar için "Bu insanlar fikirlerini satmış ahlaksızlar" eleştirisine yanıt verdi.

Aralarında Susan Sarandon ve Sean Penn gibi ünlü Hollywood yıldızlarının imzalarının bulunduğu mektupla ilgili Başbakan Erdoğan ’ın, "Bu insanlar fikirlerini satmış ahlaksızlar, bu kişilere de Times gazetesine de dava açılacak" sözlerine Fuad Kavur’dan yanıt geldi.

Kavur, bir insanın fikrini kiraya vermesinin bir yerde ’Fikri için para almış olduğu’ anlamına geldiğini anlatırken şöyle konuştu:

"Bu bence yanlış bir değerlendirmedir. Bu insanların hiçbiri fakir değil. Bunların arasında Hollywood starları, ayrıca çok ciddi insanlar var. Başbakan, ’Bu insanlara sorsanız Türkiye ’nin yerini haritada gösteremezler’ derken, bir yerde bu kişilerin kara cahil olduğunu ima eder. Mektuba imza atanların arasında Andrew Mango da bulunuyor. Mango, bütün hayatını Türkiye tarihini incelemekle geçirdiği gibi ayrıca Atatürk ’ün biyografisini yazan insandır. Fazıl Say da bir müzisyendir ama herhalde Türkiye’nin nerede olduğunu bilir."

"SAYFA SATMAK GAZETENİN GEÇİM KAYNAĞI"
Başbakan Erdoğan’ın The Times gazetesine de sayfalarını sattığı ile ilgili eleştirisine karşılık gazetelerin sayfalarını kiraya vermesi ya da satmasının onlar için bir geçim kaynağı olduğunu söyleyen Kavur, şöyle dedi:

"Benim bildiğim gazete bununla geçinir. Kağıt alıyor, matbaa kullanıyor, gazeteci çalıştırıyor. Bu adamlar gazetedeki sayfayı kiraya vermezlerse ne ile geçinecek? Bu bir zaaf değil, normal bir harekettir."

Mektubu kendisinin yazmadığını ancak imza atanları bir araya getirdiğini söyleyen Fuad Kavur, mektupta yazılanlara şahsen inandığı için imzasını koyduğunu vurguladı.

MEKTUBU RUPERT MURDOCH’UN AVUKATLARI DA İNCELEDİ
Kavur, Başbakan Erdoğan’ın gazete ve ilana imza atanları dava etmesi ile ilgili olarak da şunları söyledi:

"Başbakan, İngiltere’de de Türkiye’de yaptığı icraatı devam ettirebileceğini düşünüyorsa zannederim yanılıyordur. Burada mahkeme, hakim, savcı var. Eğer biz, Rupert Murdoch mahkemeye verilecekse, verilir herhalde. Rupert Murdock’ın da kendi avukatları var, onlar da incelediler mektubu. Sayın Başbakan, bu davayı kazabileceğini zannediyorsa bizim söyleyebileceğimiz hiçbir şey yok. Ben avukat değilim. 30 kişi mahkemeye çıkarız, hakimler ne karar verirse bu karar tutulur."

DAVID CAMERON OLSA ERTESİ GÜN İSTİFA EDERDİ
Fuad Kavur ayrıca Gezi Parkı olaylarının benzerinin İngiltere’de olması halinde sonuçların çok farklı olacağını düşündüğünü söyledi. Fuad Kavur, şöyle konuştu:

"Eğer bu olaylar İngiltere’de yaşansa ve Başbakan 5 İngiliz vatandaşının ölümüne neden olsaydı, ertesi gün istifa ederdi. Hatta onun hesabını mahkemede bile sorabilirlerdi. Yüzde 50 oy almış olmak 17. yüzyıldaki bir kral gibi hesapsızca her istediğini yapmak anlamına gelmez. Benim şahsi kanaatim budur."

Kavur ayrıca, ilanın parasını kimin ödediğinden çok mektubun içeriğinin önemli olduğunu düşündüğünü sözlerine ekledi.
The Times gazetesi 24 Temmuz tarihli sayısında, Başbakan Erdoğan’a hitaben yazılmış ve tam sayfa yayımlanan bir mektuba yer vermişti. Mektubun altında aralarında aktör, aktris, yapımcı ve yönetmenlerin bulunduğu 30 kişinin ismi yer almıştı.

FUAD KAVUR KİMDİR?
Film, opera yönetmeni ve yapımcı olan Fuad Kavur, diplomat bir aileden geliyor. Kavur, 1963 yılında Londra’da dönemin Türk Büyükelçisi amcası Kemal N. Kavur’un yanına gelen Kavur, Londra Üniversitesi’nde uluslararası ilişkiler okudu. Kavur daha sonra Avrupa’daki çok sayıda opera ve tiyatronun yönetmenliğini ve yapımcılığını üstlendi. 1984 yılında Yaşar Kemal’in İnce Memed filminin yapımcılığını üstlenen Kavur, senaryosunu kendisinin yazdığı ve gelecek yıl Macaristan’da çekilecek Atatürk filmi üzerinde çalışıyor. Bond filmlerinin yapımcısı Anthony Wayne’in yapımcılığını üstlendiği filmde Atatürk’ü aktör Jack Fox canlandıracak.