Gündem
07 Mar 2012 14:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:25

BAŞBAKAN ERDOĞAN TUTUKLU GAZETECİLERİN LİSTESİNİ AÇIKLADI!

Başbakan Erdoğan tutuklu gazetecilerle ilgili kendisini eleştiren sivil toplum kuruluşlarına ve CHP'ye yüklendi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan, konuşmasında tutuklu gazeteciler ile ilgili de açıklamalar yaptı.

“TÜRKİYE’Yİ KARALAMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Bazı sendikalar gazetecilerin keyfi olarak tutuklandığı imajını yayarak, Türkiye’yi karalamaya çalışıyor. Başta ana muhalefet partisi genel başkanı olmak üzere, bazıları da bu iddialara sarılıyor. Onlar da aynı şekilde Türkiye’ye zarar veren kampanyalarda yer alıyorlar. Kılıçdaroğlu, her fırsatta Türkiye’de 100’den fazla gazetecinin tutuklandığını iddia ediyor. İsrail’de tutuklu gazeteci yok diyordu.

“EY MEDYA BUNLARI İYİ KAYDEDİN”

Ey medya bunları iyi kaydedin. Biliyorum canlı yayındasınız.

Daha geçtiğimiz hafta Ramallah’ta iki Filistin televizyonunun kapatıldığını da kendisine bu vesileyle hatırlatmış olalım. Türkiye bugüne kadar çok siyasetçi gördü. Ama kendi ülkesini başka ülkelere şikayet eden, bu kadar acziyet içinde bir siyasetçi görmedi.

Bir sendika ve tutuklu gazetecilerle ilgili bir platform, Türkiye’de 105 gazetecinin tutuklu ve hükümlü olduğunu iddia etti. Biz bu listedeki isimleri tek tek Adalet Bakanı’ma söyledim. Dedim şunları bir çıkart, araştır.

“SADECE 6 TANESİNİN BASIN KARTI VAR”

Bu gazeteci olduğu iddia edilen 105 kişilik isim listesinde, bunlar aslında çoğu gazeteci falan da değil. İsim listesindeki 25 kişi hükümlü, 70 kişi tutuklu, 6 kişinin cezaevinde kaydı yok. Yani hayali isimler. 101. Yine bu listedeki 4 kişi de tahliye edilmiş. Bu 105 kişilik listedeki isimlerden sadece 6 tanesinin sarı basın kartı var.

Burada kimler var? Muhasebeciler, ofis elemanları, gazete çalışanları. İşte bu listede bunlar gazeteci gibi gösteriliyor. Bu listedeki 69 kişi PKK Kongragel-KCK örgütüyle ilişkilendiriliyor. 4 kişi DHKPC ile 11 kişi Devrimci Karargah Evleri ile, 4 kişi MLKP ile ilgilendiriliyor. Son dönemde darbeye hazırlık iddiasıyla tutuklu yargılanan iki gazeteci alınmamış.

PKK üyelerine bilerek ve isteyerek yardım etmek, ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın almak, taşımak ve bulundurmak, bir kişinin kaçırılıp örgüt evine götürülmesi eylemine katılmak, terör eyleminde sahte polis kimliği kullanmak, polis aracına silahlı saldırıda bulunmak, terör örgütüne üye toplamak.

KILIÇDAROĞLU’NA ELEŞTİRİ

CHP genel başkanı işte bu isimler yüzünden kendi ülkesini karalayan bir genel başkandır.

Bu CHP nereye gidiyor, nereye götürülmek isteniyor? Bunu bir sorun. Gazetecilerle ilgili listeyi isterse beyefendi o listeyi de kendisine göndeririz. Kim neredendir, hakkındaki durum nedir, ne değildir göndeririz. Ama onu bile hemen gününde farklı bir, yalan ambalajı içinde takdim eder.

Çıksın CHP o listeyi savunsun. Bakalım ne diyecek? Çıksın polise silahlı saldırıda bulunan o isimleri gazetecileri savunsun. Sen tutuklu gazeteci yok diyerek İsrail’in kirli çamaşırlarını yıkayacaksın, sonra da ülkeni şikayet edeceksin.