Radar Hattı
12 Oca 2007 10:47 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 12:46

BAŞBAKAN ERDOĞAN, TUNCAY ÖZKAN HAKKINDA TAZMİNAT DAVASI AÇTI!..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, KanalTürk televizyon kanalında yayınlanan "Politika Durağı" adlı programda, "kişilik haklarına saldırıda bulunduğu" iddiasıyla, programı hazırlayan Tuncay Özkan aleyhine 10 bin YTL'lik manevi tazminat davası açtı

Erdoğan'ın avukatları Fatih Şahin ve Muammer Cemaloğlu tarafından açılan davanın dilekçesinde, Özkan'ın, 7 Ocak 2007 tarihinde yayınlanan programda, "Başbakan Erdoğan'ın kişilik haklarına saldırı kastıyla tahkir ve tezyif edici beyanlarda, fevkalade ağır, katlanılması ve tahammülü gayrı kabil hakaret, iftira ve suç isnadında bulunduğu" iddia edildi.

Özkan'ın programda yaptığı konuşmanın da aktarıldığı dilekçede, söz konusu ifadelerin, "hukuk düzeninin himaye etmeyeceği derecede ağır ve haksız bir saldırı" niteliği taşıdığı savunularak, Tuncay Özkan ve KanalTürk televizyonundan 10 bin YTL manevi tazminat talebinde bulunuldu.

ÖZKAN HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Başbakan Erdoğan'ın avukatları, Tuncay Özkan'ın programda Erdoğan'a yönelik "hakaret" ve "iftira" niteliği taşıyan ifadelere yer verdiğini öne sürerek, ayrıca Özkan hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundular.

Suç duyurusu dilekçesinde, Özkan'ın Türk Ceza Kanunu'nun 125. maddesinde düzenlenen "hakaret" ile 267. maddesinde yer alan "iftira" suçlarından cezalandırılması talep edildi.