Gündem
12 Haz 2011 14:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:27

BAŞBAKAN ERDOĞAN OYUNU KULLANDI! İLK YORUMU NE OLDU?

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan oyunu İstanbul'da kullandı.

Üsküdar Altunizade’deki konutunda geceyi geçiren Başbakan Erdoğan, oyunu kullanmak için eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte saat 11.50 sıralarında Burhaniye İlköğretim Okulu’na geldi.

Erdoğan, okulun birinci katındaki 2-C sınıfında 2182 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile kızı Sümeyye Erdoğan da aynı sandıkta oy verdi.

Başbakan Erdoğan’ın oyunu kullandığı 2182 numaralı sandık, toplam 293 seçmeni kapsıyor.

HAYIRLI OLSUN!

Erdoğan oy verme işleminin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi;

’Gerçekten güzel bir seçim, yorucu ama çok coşkulu bir seçim kampanyasını dün akşam 18.00 itibariyle bitirdik. Meydanlarda biz konuştuk şimdi de milletimiz konuşuyor. Milletimiz bugün mille iradesini ortaya koymak suretiyle önümüzdeki dört yıl bu ülkeyi kimin yöneteceğine karar verecek. Bu bizler için en onurlu ve saygı duyulması gereken bir karar olacak.

Şu ana kadar aldığım haberler itibariyle gayet güzel bir oylama süreci devam ediyor. Ülkemin dört bir yanında gayet sağlık bir şekilde devam eden bir oylama söz konusu. Yapılan oylamanın ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Barışa, temel hak ve özgürlüklerin güçlenmesine vesile olmasını diliyor, sizlerin de verdiğiniz destek sebebiyle de teşekkür ediyorum. Bugün sandıklarda görev yapan tüm arkadaşlara, sandık kurulu üyelerine, tüm müşahitlere ve Yükse Seçim Kurulu’nun değerli üyelerine de başarılar diliyorum.

Başbakan oyunu kullandıktan sonra evine döndü. Erdoğan, akşam saatlerinde Ankara’ya dönecek.

TOROS, BOMBA ARAMASI YAPTI

Gazeteciler sabah saatlerinde Başbakan Erdoğan’ın oy kullanacağı Burhaniye İlköğretim Okuluna gelerek, 2182 nolu sandığın bulunduğu sınıfta beklemeye başladı. Başbakan gelmeden önce, Başbakanlık korumaları sınıfa girdi. Ardından da bomba uzmanı köpek ’Toros’ sınıfa sokuldu. Bu sırada gazeteciler ve vatandaşlar dışarı çıkarıldı.