Gündem
09 Ağu 2013 11:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:20

BAŞBAKAN ERDOĞAN NOBEL'E ÇATTI; SEN NASIL BARIŞ ELÇİSİSİN!

Başbakan Erdoğan, "Ey Nobel, sen nasıl barış ödülleri dağıtıyorsun ki bu kişiler darbe yapanların yanında" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada "Barış ödülü alan n Baradey, şu anda askeri darbeyi gerçekleştiren hükümetin Cumhurbaşkanı birinci yardımcısıdır. Ben şimdi Nobel'e sesleniyorum. Ey Nobel, sen nasıl barış ödülleri dağıtıyorsun ki bu kişiler askeri darbe yapanların yanında yer alıyor" dedi.

"NASIL BARIŞ ÖDÜLÜ DAĞITIYORSUN"

Bayram namazı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, Ergenekon kararlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunmuştu. Bu açıklamaların yankıları devam ederken bu kez AK Parti bayramlaşma töreninde bir konuşma yapan Erdoğan, Nobel Barış Ödülü alan 2 ismin Mısır'da yaşanan askeri darbeye ses çıkarmamasını sert bir dille eleştirdi.

Nobel Barış Ödülü alan Baradey ve Kerman'ın Mısır'da yaşananları görmezden gelmesinin kabul edilemeyeceğini belirten Erdoğan şu ifadelere yer verdi: "Size çok enteresan örnek vereceğim. Baradey Nobel Barış Ödülü almış. Bayan Kerman'da barış ödülü almış bir gazetecidir. Çok ilginç bir örnek bu. Barış ödülü almış olan Baradey, şu anda askeri darbeyi gerçekleştiren hükümetin Cumhurbaşkanı birinci yardımcısıdır. Ben şimdi Nobel'e sesleniyorum. Ey Nobel, sen nasıl barış ödülleri dağıtıyorsun ki bu kişiler askeri darbe yapanların yanında yer alıyoruz. Sen nasıl barış ödülleri dağıtıyorsun ki işte Kerman Mısır'a girmek istedi, bak Mısır'a sokmadılar. Hani? İki yerde iki ayrı tuzak. O da Nobel barış ödülü almış, o da almış. Şu ana kadar ortaya koyduğunuz tavır nedir? Niye? Adamına göre muamele."

"BİRİLERİ BANA HABER GÖNDERİYOR"

Mısır'da yaşanan zulme Türkiye olarak tepkisiz kalamayacaklarını belirten Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Birileri bana haber gönderiyor. 'Niye askeri darbe diyor, niye askeri darbe' diyor. Uluslararası siyasi literatürde bunun adı bal gibi de darbedir. Bunu kimse başka yere çekmesin. Onlar hak mücadelesine imza attılar. Ben onları şahsen milletim adına kutluyorum. Mısır halkı asla yalnız değildir. Birileri Mısır'daki haksızlığı görmeyebilir. Zulmü katliamı görmezden gelebilir. Biz Mısır'daki kardeşlerimizi görüyor, onların haklı mücadelesini gönülden destekliyorum."