Gündem
06 Şub 2012 17:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:18

BAŞBAKAN ERDOĞAN GAZETECİLERİ HEDEF ALDI; "TİNERCİ Mİ YETİŞTİRELİM"

Başbakan Erdoğan, "Kimse bizden ateist gençlik yetiştirmemizi beklemesin" sözlerinden geri adım atmadı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta söylediği ve siyasetin gündemine bomba gibi düşen "Kimse bizden ateist gençlik yetiştirmemizi beklemesin" sözlerinden geri adım atmadı.
Muhalefete ve köşe yazarlarına yüklenen Erdoğan, "Kimse niyet okuyuculuğu yapmasın" dedi ve ekledi:

"Benim neyi kast ettiğim son derece açıktır. Bu ülke ne çektiyce öğrencileri belli ideolojilerle şekillendirmek isteyen, ikna odalarında öğrencilere zulmeden zihniyetten çekmiştir. Bu gençliğin tinerci olmasını mı istiyorsunuz? İsyankar bir nesil mi yetişmesini istiyorsunuz?"

Başbakan Erdoğan, Eğitimde Fatih Projesi'nin Ankara Selahattin Zaim Anadolu Öğretmen Lisesi'ndeki açılış töreninde konuştu.

AK Parti hükümetinin 2002'den bu yana eğitim sistemine yaptığı yatırımları anlatarak sözlerine başlayan Erdoğan, geçen hafta partisinin geliştirilmiş il başkanları toplantısında söylediği sözlere hem açıklık getirdi hem de muhalefete yüklendi.

TİNERCİ Mİ OLSUNLAR?

"Bir haftadır köşelerinden yazanlara sesleniyorum: Bu gençliğin tinerci olmasını mı istiyorsunuz? İsyankar bir nesil mi olmasını istiyorsunuz? Hiçbir meselesi olmayan bir nesil mi istiyorsunuz? Biz sizlerle bu meselede anlaşamayız. Dindar bir nesil çağdaş olamıyor mu? Hem çağdaş hem de dindar olunmuyor mu? Başınızı önünüze eğin de hem dindar hem de çağdaş bir nesil nasıl yetiştirilir onu düşünün!

Biz o terbiyeyi alarak büyümüş bir nesiliz. Biz bugün de hala o zihniyeti taşıyan kafalara isyan ediyoruz."