Gündem
15 Şub 2013 15:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:01

BAŞBAKAN ERDOĞAN FARKINDA OLMADAN KİMİN ŞİİRİNİ OKUDU?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İl Başkanları toplantısında fark etmeden öyle bir şiir okudu ki!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İl Başkanları toplantısında fark etmeden Grup Yorum’un Devrim şiirini okudu.

Başbakan Erdoğan, Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı’nın öncülüğünde Diyarbakır merkez ve ilçelerinden 90 çocuğun uçakla Çanakkale’ye götürülerek, şehitlik ziyaretinde bulunduklarını anlattı. 

Dönüş yolunda çocuklardan izlenimlerini, duygularını anlatan mektuplar yazmalarının istendiğini belirten Erdoğan, bu mektupların bazılarını il başkanlarıyla paylaştı. Erdoğan Diyarbakırlı çocukların mektuplarını okurken salonda duygulu anlar yaşandı.

Diyarbakırlı çocuklardan birinin mektubunda Grup Yorum’un şiirinden bir bölüm yer alıyordu. Erdoğan’da ekranlardan bu bölümü okudu.

Devrim Şiiri’nin orijinal hali:

“Canımızdan bir parça koparırcasına en iyilerimizi verdik toprağa onlar, yaratılan devrimci değerlerin onurun, erdemin, inancın simgeleri olarak yüreklerimizi dolduruyor bilincimizi aydınlatıyor bizi kopmaz bağlarla bağlıyor devrime...”

Çocuğun yazdığı mektup:
“Çanakkale gezisinde şehitlerin mezarına giderken bir mezarda birden fazla şehit yattığını görünce çok duygulandık. Bizler canımızdan bir parça koparcasına en iyilerimizi verdik toprağa yaratılan değerlerimin onurumun ahlakın inancın simgesi olarak bilincimizi aydınlatıyor ve bizi kopmaz bağlarla bağlıyor bu toprağa bu vatana biz şehitlerimizin hiçbir zaman ölmeyeceğini biliyoruz ve yüreğimizde her zaman onlara bir yer ayıracağız. Bütün şehitlere Allah’tan rahmet diliyorum.”