Magazin
02 Mar 2010 09:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:07

''BAŞBAKAN BENİ NEDEN ÇAĞIRMADI!?'' ÜNLÜ ŞARKICIDAN ŞAŞIRTAN BAŞBAKAN İSYANI!..

Ünlü sanatçı isyan etti: Ben niye çöpçü, niye polis, niye subay olamıyorum..

RUM asıllı şarkıcı 65 yaşındaki Fedon, demokratik açılım süreciyle ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sanatçılarla bir araya geldiği davete çağrılmadığını belirterek, sitemde bulundu. Fedon, "Sitem sevgiden doğar, ama benim mesajlarım, beklentilerim bu ülkede yaşayan birçok gayrimüslimin de isteğidir. Ben has Türk çocuğuyum. Sayın başbakanım ben niye çöpçü, niye polis, niye bir deniz subayı olamıyorum?" dedi.

GAZİANTEP'TE SENİ KİM DİNLEYECEK
Gaziantep'te düzenlenen Sirtaki Gecesi'nde sahneye çıkan Fedon, geceye katılanları coşturdu. Yorumu ve güzelliğiyle dikkat çeken vokalisti Alev'in eşlik ettiği Fedon, seslendirdiği Türkçe ve Rumca şarkılarla Gaziantep'te Ege gecesi yaşattı. Fedon, yaşına rağmen sahne performansıyla hala formunun zirvesinde olduğunu gösterdi. Gece boyunca yerinde durmayan Fedon, dünyayı gezdiğini, ancak Gaziantep'e ilk kez davet edildiğini, kendisine "Gaziantep'te seni kim dinleyecek?" diyenlere en iyi yanıtın gördüğü ilgi olduğunu dile getirdi. Diyarbakır, Şanlıurfa ve Adana'dan da gelen konukları unutulmaz şarkılarıyla eğlendiren Fedon'a Gaziantepli kadınlar zılgıtlarla eşlik etti. Gecede tabak kırma geleneğini de ihmal etmeyen Fedon, düzinelerce tabağı havaya fırlattı.

SİTEM SEVGİDEN DOĞAR
Programı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fedon, Başbakan Erdoğan'ın sanatçılara yönelik demokratik açılıma destek için düzenlediği toplantıya çağrılmadığını ifade ederek şunları söyledi: "Aslında sanatçıların içinde en fazla çağrılması gereken ben olmalıydım. Başbakan'ın çok güzel açıklamaları var. Benim ona haddim olmayarak sorum da oldu. Başbakanımız 'Bugüne kadar Türkiye'de yaşayan gayrimüslimlere faşizan bir rejim uygulanmıştır, bunu da halledeceğiz' demişti.

BEN DE TÜRK ÇOCUĞUYUM
Ben de ona buradan soruyorum; Sayın Başbakanım ben neden hala çöpçü olamıyorum, niye polis, niye bir deniz subayı olamıyorum? Bunun cevabını bekliyorum. Yoksa benim gözlerim açık gidecek. Ben bu ülkenin has bir vatandaşıyım. Ben Türk çocuğuyum. Ben bunları göremiyorum, üzülüyorum. Ben o daveti almak isterdim. Çünkü bu ülkenin bir mozaiği, rengiyim. Ben barışa destek veririm. Barış adamıyım. Üstlendiğim görev bu. Sitem sevgiden doğar hala bunun cevabını bekliyorum. Başbakanımızı alkışlıyorum. Çok güzel çalışmaları var, ama beni de kulak arkası etmesinler. Belki bir taverna şarkıcısıyım, ama benim mesajlarım beklentilerim sadece benim için değil, bu ülkede yaşayan birçok gayrimüslimin isteğidir."

ETİKETLER
#başbakan #fedon