Gündem
04 Mayıs 2011 20:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:19

"BAŞBAKAN BANA 'SEN YANLIŞ YAPTIN' DEDİ!"

Eski TOKİ başkanı, yeni milletvekili adayı Erdoğan Bayraktar Söz Sende'de Balçiçek İlter'in sorularını yanıtladı.Galatasaray'ın yeni stadının açılışında yaşananları anlattı.

-“Özhan Canaydın’ın karşımızda naif ve güçsüz duruşu dün gibi aklımda…” bugün olsa o cümleyi söyler miydiniz?
-Hiç öyle bir şey demedim.
-Ne dediniz?
-“Mahsun” dedim. O kadar çok mücadele etti ki işin uzamasına üzülüyordu anlamında söyledim. O da mahsun ben de mahsun demek istedim. Beraber üzülüyorduk iş yürümüyor diye…
-Siz hangi takımı tutuyorsunuz? Galatasaraylı mısınız?
-Trabzonsporluyum ama Trabzon’dan sonra tuttuğum takım Galatasaray’dır. Özhan bey çok yakın arkadaşımdı, kendi bana getirdi kongre delege kartını. Ben 1972 yılından beri Trabzonluyum. Zaten Trabzonluların neredeyse yüzde doksanı ikinci takım olarak Galatasaray’ı tutar.
-Peki bugün o güne dönseniz aynı şekilde mi konuşurdunuz Arena’nın açılışında?
-Bilseydim getirirdim metni, o metinde bir şey yok ki…
-Bütün stad mı yanlış anladı sizi?
-Çok fazla futbolla ilgim yok, samimi olarak ifade ediyorum. Seyirci psikolojisini çok fazla bilmiyorum. Benden önceki konuşmacıya da çok aleyhte tezahürat oldu. Konuşmadı o, iki dakika konuştu bitirdi. Ama ben teknisyenim bir devlet memuruyum. Yaptığım her işi bir görev olara kabul ediyorum. Yapılanları Galatasaray seyircisiyle paylaşmak istedim ve sesim duyulsun diye sesimi yükselttim. Bir de el hareketi yaptım, anlatabilmek için, o sert gelmiş olabilir. O tarz ve tavır sert gelmiştir. Tribünü idare etmek gerekirdi, o başka bir iş tabii. Konuşma metninde Canaydın’ı ve Galatasaray’ı onore etmek var tabii. 
-Başbakan stadı terk etti, kıyametler koptu, siz ne hissettiniz?
Taraftara kızılmaz, seyirciye kızılmaz. Güzellik yaşamak istiyor, taraftara karşı küsmemek lazım. Başbakan üzüldü. Başbakan üzüldü, risk aldı. Canaydın olmasaydı da o proje olmazdı. Başbakan cesur bir adam, herkese yardım eden bir kişilik. Erdoğan bu işi hallet yasalara dikkat et ama bu işi mutlaka yapacaksın dedi. Başbakan’ın emeği var alacaklı duruma mı geçti? Yok olmaz. Canaydın’ın da, Işın Çelebi’nin de müthiş emeği var.
-Tekrar soruyorum bugün olsa o konuşma o şekilde yapılır mıydı?
-Belki hiç konuşmazdım… Hatta galiba hiç konuşmazdım, çıkmazdım.
-Sonrasında Başbakan ile konuştunuz mu?
Başbakan “Erdoğan sen orada yanlış yaptın, konuşmanın üslubu yanlıştı!” dedi. Tabii o benden çok daha tecrübeli. O siyasetçi. Ben teknisyenim. Yaşla olmuyor, tecrübeyle oluyor bu işler.
-Galatasaraylılar sizi hala protesto ediyor mu?
-Hayır yok öyle bir şey. Ben bu konunun açılmasını hiç istemezdim ama öyle ustaca sordunuz ki mecbur kaldım. Bugün tarafsız bir anket yapılsa Galatasaraylıların yüzde 70’nin beni destekleyeceğini ümit ediyorum.
-Peki siyasete dönelim biraz. Başka dedikodular var. Başbakan açıklama yaptı “Şehircilik Bakanlığı kuracağız!” dedi. Siz mi bakan olacaksınız?
-Bu sorunun siyasetle ne alakası var yani?
-Saf siyasi soru, daha ne olsun?
-Bugün için benim bu sorulara muhatap olmamam lazım.