Televizyon
20 Eyl 2010 13:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:38

BAŞBAKAN ATV'DEKİ EŞCİNSELLERE NE DİYECEK?

atv'de yayınlanan "Kılıç Günü" dizisindeki eşcinsel sahne medya dünyasında tartışmalara yol açtı!

CNN Türk’te yayınlanan "Medya Mahallesi"nde Vatan Gazetesi yazarı Mustafa Mutlu’yu ağırlayan Ayşenur Arslan, konuğu ile atv’de yayınlanan Kılıç Günü dizisi ve oradaki eşcinsel sahneyi irdeledi..

İLGİNÇ BİR GELİŞME

Vatan yazarı Mustafa Mutlu atv’de yayınlanan sahneyi şöyle yorumladı:

"Bu sahne yayınlandığı için kıyamet kopartmaması lazım. Unutmayalım ki Ferzan Özpetek’in Hamam filmindeki eşcinsel sahne film televizyonda yayınlandığında makaslanmıştı. Bir dizide tek başına böyle bir sahne olması, özellikle de iktidara yakın bir televizyonda yer alması ilginç bir gelişme... Başbakan aynı grubun gazetesindeki arka sayfa güzelini eleştirmişti. Şimdi böyle bir sahneye yer veriliyor. Gerçekten ilginç bir gelişme."

BAKAN "EŞCİNSELLİK HASTALIKTIR" DEMİŞTİ

Ayşenur Arslan bu sahne için atv’yi tebrik etti ama ilginç bir de görüş açıkladı:

"Bir bakan da eşcinsellik rahatsızlıktır demişti. Ben kendi adıma ATV’yi de dizi yapımcılarını da tebrik ediyorum. Ama çocukların seyrettiği saatlerde heteroseksüel sahnelerde bile dikkatli olunmalı diyorum ben. Bir takıntı olmamalı ama çok konuşulacak ve lanetlenmemesi gereken bir sahne."

Mutlu’nun bu sözler üzerine sarfettiği cümle ise aynı derece ilginçti:

"Ben de hayatın içinde hiç bir şeyin çocuklar için bile gizlenmemesi gerektiğini düşünüyorum. Hayatın içindeki şeyler bilinmeli, yoksa o steril hayattan çıkınca her şey altüst oluyor."

Ayşenur Arslan, programda konuyu "En azından tartışılacak bir mesele." diyerek tamamladı.