Gündem
29 Mar 2013 23:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:06

BAŞBAKAN AKİL ADAMLAR İÇİN İLK TÜYOYU VERDİ!

Akil adamlar listesine dönük loto devam ederken, Başbakan heyette yer alabilecek bir gazetecinin kim olacağına dair canlı yayında tüyo verdi...

CNN Türk ve Kanal D'nin ortak yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan'dan akil adamlar heyetine yönelik çarpıcı açıklamalar geldi. Heyette kimler olacağı konusunda isim vermeyen Erdoğan, ilginç bir tüyo verdi.

GAZETECİLERLE GÜLÜMSETEN "AKİL ADAMLAR" DİYALOGLARI

Hürriyet yazarı Taha Akyol, Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu ve Posta gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik'in katıldığı oturumu CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat modere etti. Çözüm sürecine dair soruları yanıtlayan Başbakan Erdoğan, gündemdeki "Akil Adamlar Komisyonu" ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Medyada yer alan isimleri yalanlayan Erdoğan, "şaşırtacak" bazı isimlerin de heyette yer bulacağını söyledi. Berberoğlu'nun "Akil Adamlar" ifadesine itiraz eden Başbakan, Hande Fırat'a pas atarak "heyette kadınlar da yer alacak akil insanlar demek daha doğru olur" dedi.

"HEYETTE BURADAKİ GAZETECİLERDEN BİRİ DE OLABİLİR"

Diğer yandan Başbakan'ın açıklamalarının satır aralarında çarpıcı bir anektod yer aldı. Erdoğan, akil adamlar heyetinde bulunacak isimler arasında gazetecilerin de olabileceğini söylerken oturuma katılan gazetecileri kastederek "belki buradaki isimlerden biri de olabilir" dedi. Başbakan'ın iması, oturumda bulunan 4 gazeteci arasında tecrübesi ve siyasi tutumuyla Taha Akyol'u akıllara getirdi. Hükümete verdiği destek yanında milliyetçi kimliğini liberal değerlerle besleyen Akyol, hem sürece verdiği destek hem de hükümetin hassasiyetlerini temsil edebilecek çizgisiyle Başbakan'ın aklındaki isimlerden biri olabileceğini gösterdi.

AKİL İNSANLAR KADROSU 7 BÖLGEDEN

"Akil insanlar süreci devam ediyor. Sürpriz isimler olabilir, görüşeceğiz kabul ederlerse yapacağız. 7 bölgeden oluşan akil insanlar kadromuz oluşacak. Bunların bütün gayreti toplumsal algıyı geliştirmek."