Politika
04 Tem 2017 14:01 Son Güncelleme: 20 Kas 2018 00:33

Başbağlar Katliamı'nın 24. yılı

- BBP Genel Başkanı Destici:- "Yüreklerimiz yanmaya hala devam etmektedir"

ANKARA (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Başbağlar Katliamı nedeniyle yüreklerinin hala yanmaya devam ettiğini belirtti.

Destici, Başbağlar Katliamı'nın 24. yılı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 5 Temmuz 1993'te Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde 100'e yakın bölücü terör örgütü mensubunun 28 masum insanı kurşuna dizdiğini, 214 ev ile köy okulu ve köy camisini yaktığını anımsattı.

Yakılan evlerde saklanan 1'i kadın 4 kişinin de yanarak can verdiğini ifade eden Destici, şunları kaydetti:

"Bu acı büyük Türk milletinin her bir ferdinin acısıdır ve yüreklerimiz hala yanmaya devam etmektedir. Travmatik ve derin yaralar açan bu gibi olayların acıları paylaşarak azalır. Acılar ve aidiyetler üzerinden kamplaşmalar yaratmak, gerginlikler ve kamplaşmalardan politik rantlar elde etmek ve mevzi kazanmak, senin acın, benim acım diye ayrımlar yapmak, toplumu laik-dindar, Alevi-Sünni, açık-kapalı diye kutuplaştırmak şer odaklarının niyetlerine ve işlerine hizmet eder."

Başbağlar'da yaşlı genç, erkek kadın, çoluk çocuk 33 masum insanı alçakça ve hunlarca katlederek şehit eden teröristleri ve onların arkasındaki güçleri şiddetle kınadığını vurgulayan Destici, şehitlere rahmet diledi.