Gündem
24 Tem 2015 12:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:45

Başarılı spiker umuda yolculuğa çıkıyor!

Özge Uzun, doğumsal anomalilerle dünyaya gelen oğlu Dağhan’ın tedavisi için National Institutes of Health’dan aldığı daveti kabul etti. Sunucu, 6 Eylül’de Washington’a gidiyor

Başarılı spiker Özge Uzun hayatının kitabını yazdı. O kitaba konu olan ve doğum sırasında yaşanan anomali nedeniyle hayata merhaba diyen oğlu Dağhan’ın tedavisi için yeni bir umut doğdu.

Özge Uzun, kitabı okuyarak Dağhan’ın durumundan haberdar olan ABD’nin en büyük araştırma merkezlerinden NIH araştırma merkezi yetkilileri (National Institutes of Health)’nce Washington’a davet edildi.

Özge Uzun bu müjdeyi ilk kez Planet Mutfak’ta yayınlanan Burçin Atılgan’ın sunduğu Mutfakta Star Var programında verdi.

Uzun gelişmeyi programda şu sözlerle anlattı:



“Sizin Hiç maviniz var mı isimli kitabımı yazdıktan sonra şöyle bir durum söz konusu oldu. Amerika’da çok büyük bir araştırma merkezi var National Institutes of Health  (NIH) diye.  Kitapla  birlikte bizim hikayemizi öğreniyorlar. Ben tabii yıllardır gazete internette blog’ta yazıyordum. Röportajlara, yaşananlara ve Dağhan’ın fotoğraflarına ulaşıyorlar. Aralarında bunun değerlendirmesini yapıyorlar. Daha sonra da oradan bir doktor bana ulaştı. Dağhan’ın davet ediyorlar. Orada ona bir tanı koyabileceklerini , belki hani ümit vermiyorlar ama bir tedavi yöntemi olabileceğini söylediler. Eğer Allah’tan bir mani çıkmazsa biz 6 Eylül’de ABD’ye gidiyoruz.”
Umuttan umut doğdu

Dağhan’ın özel durumunu paylaşması sayesinde böyle bir gelişme yaşadıklarını söyleyen Uzun, “Türkiye’de kol kırılır yen içinde kalır mantığı var. Eğer ben de böyle yapsaydım Dağhan’ın tedavisi için belki de böylesi bir gelişme yaşanmayacaktı. Umuttan umut doğdu” dedi.

Özge Uzun ABD’ye oğlu Dağhan’ın yanı sıra bir süre önce boşandığı eşi Volkan Üst ile birlikte gidecek. Seyahatin tüm masraflarını yol giderleri hariç ABD’li araştırma merkezi NIH karşılayacak.
Özge Uzun’un müjdeli haberi verdiği Mutfakta Star Var, bu Pazar Planet Mutfak’ta saat 12.00’de ekranlara gelecek.