Politika
22 Ara 2023 09:45 Son Güncelleme: 22 Ara 2023 09:47

Başarılı kadın gazeteci Belediye Başkan Adayı oldu! ‘30 yıl gazetecilik yaptıktan sonra…’

İstanbul’da 30 yıllık gazetecilik yapan Sergül Keskin, Kağızman Belediye Başkan Adayı oldu.

CHP 31 Mart 2024’te yapılacak olan yerel seçimlerde Kars’ın Kağızman ilçesinden Sergül Keskin’i Belediye Başkan Adayı olarak duyurdu. Kağızman Belediye Başkanlığı için müracaatta bulunan Sergül Keskin, CHP’nin Parti meclisinden çıkan karar ile aday olarak açıklandı.

PEKİ NEDEN KARS, NEDEN KAĞIZMAN?

Adaylık süreciyle ilgili MedyaRadar’a konuşan Sergül Keskin, "İstanbul’da yaklaşık 30 yıl gazetecilik yaptıktan sonra doğup büyüdüğüm ilçemde siyasete adım atıyorum" dedi ve ekledi:

"Neden Kars Neden Kağızman’da siyaset diye sorarsanız, ben Kağızman’da doğdum, burada büyüdüm, çocukluğum ve gençliğim bu ilçede gençti. Üniversite öğrenciliğim ve meslek hayatım boyunca da Kağızman ile bağımı hiç koparmadım. Ancak üzülerek söyleyebilirim ki son 15 yıl içinde diğer tüm şehirlerimizde olduğu gibi Kağızman’da plansız şehirleşme ve rant hırsının kurbanı oldu. Ben Kars ve Kağızman’ın mimari ve coğrafi özelliklerini bir konferansta Mimarlar Odası eski Genel Başkanı Oktay Ekinci’den dinlemiştim. Ancak o bahçeli ve tek katlı evler, yerini çok katlı ve kimliksiz binalara bıraktı. Yeşil Kağızman yerini beton Kağızman’a bıraktı. Mevcut sorunlar çözümsüz kalırken, ilçeye yeni sorunlar eklendi. Öyleki şehirdeki kaldırımlar bile işgal edildi. Bu tabloda siyasette hizmet edeceksem kendi memleketimden başlamalıyım düşüncesiyle Kağızman’da yerel yönetime talip oldum. Çünkü yerel yönetimler demokrasinin kalesidir. Halkla iç içedir. Halkın taleplerini, sorunlarını ilk iletecekleri mercidir. Yöneticiler için de halka ilk dokunacakları yerdir. Bu nedenle yerel yönetimi önemsiyorum.

Hizmet adına bir hikâye yazılacaksa, yerel yönetimlerde yazılması gerektiğine inanıyorum. Bu nedenle Kağızman’dan Belediye Başkan adaylığına başvurdum. Seçilirsem Kağızman’ın ilk kadın belediye başkanı olacağım.”

SERGÜL KESKİN KİMDİR?

1966 yılında Kars’ın Kağızman ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Atatürk İlköğretim Okulu’nda, orta ve lise öğrenimini ise Kağızman Lisesi’nde tamamladı. Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’ndan 1987 yılında mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde ‘Radyo Televizyon Haberciliği üzerine yüksek lisans yaptı. (1990) Gazeteciliğe 1991 yılında Anadolu Ajansı İstanbul Bölge Müdürlüğü’nde başladı. Emekli olduğu 2012 yılına kadar yerel yönetimlerin yanı sıra Başbakan ve Cumhurbaşkanlığı muhabirliği yaptı. 2013 yılında Dünya gazetesinde editör olarak göreve başladı. Yazı İşleri’nde görev aldı. Yurt Haberleri Şefliği yaptı. Kendi isteğiyle 2019 yılında işten ayrıldı. Anadolu Ajansı’ndan emekli olan gazeteciler tarafından kurulan ‘Ajans Bizim’ haber ajansının Yayın Kurulu’nda yer aldı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası’nda 2004-2012 yılları arasında sırasıyla Genel Teşkilatlanma Sekreterliği Genel Sekreterlik ve Denetleme Kurulu üyeliği yaptı. Sabah-ATV örgütlenme ve medyada 29 yıl aradan sonraki ilk grev sürecinde yer aldı. 2007-2010 yıllarında Basın İlan Kurumu Genel Kurul üyeliği yaptı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nde 2013-2015 yılları arasında Temsilciler Komisyonu, sonrasında ise Kadın Komisyonu Danışma Kurulu üyeliği yaptı. 

Anadolu Üniversitesi’nde ‘Siyasal İletişim Sertifika Programı’nı 2023 yılında tamamladı.

Sürekli Basın Kartı sahibi.