Medya
23 Oca 2023 23:32 Son Güncelleme: 24 Oca 2023 00:00

Başarılı ekran yüzü Haber Global'den ayrıldı!

2018 yılından bu yana Haber Global'de sunuculuk görevini üstlenen başarılı ekran yüzü kanalla yollarını ayırdı.

Medyaradar'ın özel haberine göre; Haber Global'in başarılı ekran yüzü Senem Toluay Ilgaz sürpriz bir karar alarak kanal ile yollarını ayırdı.

2018 Mayıs ayından bu yana Haber Global'de çalışan Ilgaz, hafta içi her gün "13'ten 16'ya" programını sundu. Aralık 2021'den itibaren Türkiye ve dünyanın gündemini hafta içi her gün saat 12.00'de "Gündem" haber kuşağında ekrana taşıyan deneyimli isim ayrıca Türkiye ve dünya gündeminin öne çıkan meselelerini uzman konuklarıyla "Neden?" programında değerlendiriyordu.

SENEM TOLUAY ILGAZ KİMDİR?

Sunucu Senem Toluay Ilgaz İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunudur. Mesleğe radyoda, Hür FM haber merkezinde başladı. Ardından Türkiye'nin ilk haber radyosu Radyo Foreks'te muhabir ve editör olarak çalıştı. Kuruluşundan itibaren 10 yıl boyunca CNN Türk'te muhabir, editör ve sunuculuk yaptı. Dünyanın 12 ayrı başkentindeki muhabir ağıyla dış politika haberlerinin üretildiği One Ajans'ta TRT Türk için hazırlanan "Dünya Bülteni" programını sundu.

Buradaki 2 yılının ardından AL Jazeera Türk'e geçti. 4 yılın sonunda Haber Türk'te göreve başladı. Haber kuşağı sunumu ve tartışma programları yaptı.

2018 Mayıs ayından bu yana Haber Global'de çalışan Ilgaz, "13'ten 16'ya", "Gündem" ve "Neden?" isimli programları hazırlayıp sundu.