Polemik & Kulis
15 Mar 2023 15:24 Son Güncelleme: 15 Mar 2023 15:31

Başarılı ekonomi muhabiri TRT World'e transfer oldu

Ekonomi basınında muhabir ve editör olarak olarak görev alan genç gazeteci meslek hayatına TRT World’te devam edecek.

Mesleğe stajyer muhabir olarak Turkuvaz Medya’nın ekonomi kanalı A Para’da başlayan genç ve başarılı gazeteci Burak Talha Uzun TRT World kanalına transfer oldu.

3 yıldan uzun bir süre A Para ve A Haber kanallarında ekonomi muhabiri ve program yapımcısı olarak görev alan Burak Talha Uzun çok sayıda özel habere de imza attı. Türk televizyonlarında ilk defa espor ve oyun sektörünü anlatan “Oyuncu” programını hayata geçirdi. Canlı yayınlar ve özel haberler ile çok sayıda yabancı iş insanı ve bürokratla önemli röportajlar gerçekleştiren genç gazeteci A Para’nın ardından reklam sektörüne geçti ve 1 yıl boyunca Proje Yöneticisi olarak kariyerine devam etti. Geçtiğimiz yıl Ekotürk kanalında göreve başlayan genç muhabir burada da yabancı ekonomistler ve diplomatlarla yaptığı önemli röportajlar ile önemli haberlere imza attı.

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik ve Tarih bölümlerinden mezun olan Burak Talha Uzun TRT World Digital departmanında “İçerik Üretici” olarak görev yapıyor. Başarılı gazetecinin burada da önemli röportajlara imza atması bekleniyor.