Medya
24 Ara 2012 18:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:32

BAŞARILI BİR TV PROGRAMI NASIL YOK EDİLİR? A HABER'E FENA ÇAKTI!

A Haber'de pazar günleri yayınlanan Canan Barlas'la Gündem programını sunan Canan Barlas, kanal yönetimini topa tuttu.

Sabah Gazetesi başyazarı Mehmet Barlas’ın da eşi olan Canan Barlas, A Haber yönetimine kanalda yayınlanan programına gereken özenin gösterilmediği gerekçesiyle ateş püskürdü.

İşte Canan Barlas’ın oğlu Cemil Barlas’ın sahibi olduğu haberx internet sitesinde yayınlanan o  yazısı...

Başarılı bir tv programı nasıl yok edilir?

Hiç başarılı olan bir şey yok edilir mi? Medyada başarı önemli değildir.Her zaman eğilmiş boyunlular kazanır.Medyada onurlu duranların kafası önce kesilir.Medya yöneticileri de zaten kafa koparmak üstündedirler.O zaman başarılı olduklarını düşünürler.Bu iş darbeleri desteklemeye kadar varır.Ve o darbeci gazeteciler pek yerlerinden kıpırdatılmazlar.Çünkü onlar her duruma böylece hakim olurlar.Benim A haberdeki programım da tanıtımsız olarak kötü bir saatte yayınlanıyor.Genel Yayın Yönetmeni yok saydığı için tekrarını da yayınlamıyor.Tekrar Haber x den sürekli yayınlanacak..yeni bilişim dünyası böyle bir şey.
--------------------------------------------------------------------------------
   
TV kanallarında bir yayını baltalamak istiyorsanız, önce konuklarını sorup, başka saatlerdeki programlara çalarsınız.Her yayın öncesi bir bahane bulup itiraz edersiniz.Hatta daha sonra  kendilerine program teklif ettiğiniz çok ciddi entellektüellerin kanala girmemesini tutturursunuz.

Sonra programın tanıtımını yok edersiniz.Bu da yetmez tekrarını kaldırırsınız.Programı mevsimi kapamadan bitirirsiniz.Ve para kesmeye çalışırsınız.Bu da yetmez kanalın ortasında bağırıp çağırarak dehşet saçarsınız.Ve programı seyir edilmesi mümkün olmayan bir saate taşırsınız.

Sonra giderek kanalın seviyesini düşürüp magazinleştirirsiniz.Oralarda da kadın figürü üzerinden reyting almaya çalışırsınız.Bu faaliyetler teslim olmadıkça tekrarlanır.Ancak buralarda üst yönetim önemlidir.

Eğer onlar olan biteni iyi biliyorlarsa bu çileyi bir süre daha taşırsınız.Sonuçda TV kanalı gibi çok yönlü kültürün ve enformasyonun önemli olduğu bir yerde armoni kurmak önemli değildir.

Ancak prensipler önemlidir.

45 yıldır medya macerama bu yeni yöntemleri öğrenerek devam ediyorum.Yıldırma çalışmaları bazılarına pek tutmaz.A haberda pazar günleri yayınlanan Canan Barlas ile gündem programı bundan böyle  haber x de tekrarlanacaktır.