Spor
19 Ara 2023 19:17 Son Güncelleme: 19 Ara 2023 19:18

Başakşehir, Sivas'ı 3 golle geçti

Süper Lig'in 17. haftasında Rams Başakşehir, kendi evinde konuk ettiği EMS Yapı Sivasspor karşısında 3-1’lik skorla galip ayrılarak haftayı 3 puanla kapattı.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda hakem Mete Kalkavan'ın düdüğüyle başlayan mücadelede iki takım da dengeli bir görüntü sergilerken, gol perdesini deplasman ekibi açtı.

EMS Yapı Sivasspor'un skorer ismi Samu Saiz ceza sahası dışında buluştuğu topu harika bir şekilde taşırken, mükemmel bir vuruşla Volkan Babacan'ı mağlup etti ve takımın 1-0 öne geçirdi.

Gol sonrası ataklarını artıran Rams Başakşehir'de Krzysztof Piatek ceza sahası içerisinde yerde kalırken takımına penaltı kazandırdı. Topun başına geçen Polonyalı golcü hata yapmazken 45. dakikada takımına eşitliği getirdi ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

Geri dönüşün kahramanı Piatek oldu

İkinci yarıya golün de moraliyle etkili bir başlangıç yapan Rams Başakşehir bir penaltı daha kazanırken, ilk golün de sahibi Piatek yeniden topun başına geçti ve attığı gol ile skoru 2-1 yaptı. Bu gol ile birlikte Piatek ligdeki gol sayısını da 6'ya yükseltti.

Üste üste goller ile temposu yükselen maçta iki takım da kanatlardan ataklar yaparken, 62. dakikada Rams Başakşehir'de bu sefer de sahneye Dimitris Pelkas çıktı ve farkı 2'ye çıkaran golü attı.

Maçta başka gol sesi çıkmazken bu sezon ligde ilk defa üst üste ikinci maçını kazanan Rams Başakşehir puanını 18'e yükseltti. EMS Yapı Sivasspor ise 18 puanda kaldı.