Gündem
07 Eki 2021 19:51 Son Güncelleme: 07 Eki 2021 19:56

Başak Demirtaş'tan RTÜK'e sert tepki! "Hem utanç verici, hem de..."

Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, katıldığı program nedeniyle FOX TV’ye inceleme başlatan RTÜK'e sert sözlerle tepki gösterdi.

Tutuklu HDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, dün sabah FOX TV’de yayınlanan ‘Çalar Saat’ programına katılmıştı. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) da Demirtaş’ın sözleri nedeniyle kanala inceleme başlatmıştı.

 Başak Demirtaş, RTÜK’e Twitter hesabından şu tepkiyi gösterdi:

“Beş yıldır, gece gündüz her kanalda Selahattin’e ve arkadaşlarına iftira atmak, onları suçlamak serbestken suçsuzluğu AİHM Büyük Daire kararıyla kesinleşmiş olan eşimle ilgili televizyonda biraz olsun konuşmam mı suç? Maalesef hem utanç verici hem de üzücü bir durum.

 Demek ki beş yıllık yalanlar ve iftiralar, bir saatlik hakikat karşısında tuzla buz olabiliyormuş. Bu kadar saldırıya gerek yok, hakikatin karşısında tüm yalanların, üretilmiş algıların sonsuza kadar sürmeyeceğinin bilinmesi gerekirdi.”

 İKTİDAR MEDYASINDAN DEMİRTAŞ'A AĞIR ELEŞTİRİ

 Öte yandan Demirtaş'ın FOX'taki sözleri sonrası iktidara yakın basın kuruluşları tarafından  Başak Demirtaş'a yönelik sert sözler sarfedilmişti. Sosyal medyada da Demirtaş hedef gösterilmişti.