Gündem
14 Haz 2020 13:26 Son Güncelleme: 14 Haz 2020 14:39

Başak Demirtaş'a atılan mesaja tepki yağıyor: 'Yargı bu zata haddini bildirmeli'

HDP'nin yaklaşık 4 senedir tutuklu bulunan eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş için sosyal medyadan atılan cinsel içerikli mesaj büyük tepki çekti.

Son günlerde tartışmaların odağındaki sosyal medya platformu Twitter'da yine provokatif bir paylaşım yer aldı.

"Vedat Muti7" kullanıcı ismini kullanan bir şahıs, Twitter'da, HDP'nin tutuklu eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ı hedef alan cinsiyetçi ve ahlak dışı ifadeler kullandı.

Çirkin paylaşımdan sonra sosyal medyada "Başak Demirtaş Seninleyiz" etiketi ile Demirtaş'a çok sayıda destek mesajı geldi.
 
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu Twitter hesabından, "Kadın dayanışması adına özellikle AKP’li kadınları Başak Demirtaş’a destek vermeye, savcıları ve hakimleri de görevlerini yapmaya davet ediyorum. Trol diyoruz ciddiye almıyoruz diyoruz ama bu kadar da bayağılaşmasanız keşke" ifadeleri ile bir kınama mesajı yayınladı.
 
Ayrıca, kısa süre içince şahsa ait olduğu öne sürülen çeşitli resimler ile sosyal medyada bu kişinin AK Parti ile bağlantısı olduğu algısı yaratılmak amacıyla paylaşımlar yapılmaya başlandı.
 
Bu konuda önemli bir uyarı yapan eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, "Selahattin Demirtaş’ın eşi için ahlaksızca paylaşım yapan kişi provokatördür, yasal işlem yapılmalıdır. İnanıyorum, toplumun birleşme yerlerine jilet atanların son dönemde artan provokatif oyunu yine bozulacaktır." dedi.
 
Tayyar önemli bir ikazı da sosyal medyada "yeşil nokta" işaretinin kullanılmasına ilişkin oldu. "Milli" hesapları sembolize etmek için kullanılan ve kısa sürede yaygınlaşan bu simge için Tayyar şu değerlendirmeyi yaptı:
 
"Sosyal medyada etik farkındalık için hesaplara eklenen "Yeşil daire" provokatif hesapların sığınağı oldu. Kaftancıoğlu, Mengü, Laçin’den sonra Demirtaş’a yönelik çirkin paylaşımın benzer hesaptan yapılması, dikkat çekici. AK Partili hesaplar bu işaretten kurtulmalıdır."
 
Başak Demirtaş'a yönelik tacize tepkiler bununla da sınırlı kalmadı, ünlü avukat Pınar Hacıbektaşoğlu konuyla ilgili yargıyı göreve çağırarak şu ifadeleri kullandı;
 
"İnsanlık onuruna adice yapılmış bu çirkin saldırıyı cinsiyetlere indirgemeden kınıyorum. Ahlaktan, edepten nasibini almamış bu mahluklara karşı en güçlü cevap Başak Demirtaş’ın yanında durmaktır. Savcılarımız harekete geçmeli ve bu provokatör hukuk önünde hesap vermelidir."
 
Gazeteci Fikri Akyüz ise, "Yargı bu zata haddini bildirmelidir" dedi.
 
Atılan iğrenç mesaj hakkında Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de bir mesaj paylaştı. Abdülhamit Gül, söz konusu mesajı kınayarak gereğinin yapılacağını söyledi.
 
Bakan Gül; "Başak Demirtaş’a yönelik  çirkin paylaşımı kınıyor, bu ahlaksız ve tahkir edici eylemi en ağır şekilde lanetliyorum. Bir insanın onuru, iffet ve haysiyeti her şeyin üzerindedir. Hukuk, bu terbiyesiz ve provokatif sözlere karşı gereğini yapacaktır" dedi. 

GÖZALTINA ALINDI

HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş ilgili sosyal medya sitesinde çirkin paylaşımlar yapan V.M., Sakarya’da gözaltına alındı.