Politika
22 Oca 2024 14:20 Son Güncelleme: 22 Oca 2024 14:23

Başak Demirtaş aday olabilirim demişti, DEM Parti'den ilk açıklama geldi

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş dün yaptığı açıklamada “DEM Parti uygun görürse İstanbul’dan adaylığı düşünebilirim” demişti. Demirtaş'ın bu sözleriyle ilgili DEM Parti'den ilk açıklama geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarış resmen başladı. AK Parti'nin adayı Murat Kurum ve CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu sahaya indi.

Diğer partilerin ise bu ay içinde adaylarını açıklaması bekleniyor. Böylesi bir ortamda Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'tan gündeme bomba gibi düşen bir açıklama gelmiş, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için henüz partimiz DEM Parti’den bize bir öneri gelmedi, ama halk ister, partimiz de uygun görürse, demokrasi ve toplumsal barışın önünü açacağına inanırsak, düşünebiliriz” demişti.

Başak Demirtaş'ın bu açıklamayı cezaevindeki eşi Selahattin Demirtaş'la görüşmesinden sonra yapması dikkatleri çekmişti.

DEM PARTİ'DEN AÇIKLAMA
CHP ile iş birliği görüşmeleri devam eden DEM Parti'den Demirtaş'ın bu sözleriyle ilgili ilk açıklama geldi. 

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, ''Bizim için sürpriz oldu, önceden haberimiz yoktu. Başak Hanım'ın adaylık açıklaması sevindirici ama konuyu yetkili kurullarımız, MYK ve Parti Meclisi değerlendirecektir" diye konuştu.