Medya
14 Eyl 2021 10:45 Son Güncelleme: 14 Eyl 2021 11:21

Barış Yarkadaş’tan Ulaştırma Bakanlığı’na ihale tepkisi! ‘Tüm ödemeleri durdurun...’

Korkusuz Yazarı Barış Yarkadaş, daha önce 2 milyar 163 milyon euro’luk bütçesiyle dünyanın en büyük ihalesi Ankara-İzmir Demiryolu inşaatını alarak gündeme gelen, şimdi de Ankara-Niğde Karayolu İnşaatı’nı alan ERG İnşaat’a tepki gösterdi.

Daha önce 2 milyar 163 milyon euro’luk yani 21 milyar TL’lik bütçesiyle dünyanın en büyük ihalesi Ankara-İzmir Demiryolu inşaatını alarak gündeme gelen, şimdi de Ankara-Niğde Karayolu İnşaatı’nı alan ERG İnşaat’a Korkusuz Yazarı Barış Yarkadaş’tan tepki geldi. Yarkadaş, bugünkü yazısında bu konuya parmak basarak Ulaştırma Bakanlığı’nı ihaleye iptal etmeye davet etti.

Barış Yarkadaş’ın ‘Yaptığınız tüm ödemeleri durdurun!’ başlıklı yazısından ilgili bölüm şöyle:

“Perşembe günü size ERG İnşaat’ı anlatmış ve Ankara – Niğde Karayolu İnşaatı’nın halkımız açısından nasıl bir bir kara deliğe dönüştüğünü somut örneklerle göstermiştim. Hatırlayacağınız üzere, ERG İnşaat’ın, günlük 75 bin araç geçiş garantisi aldığı bu otoyoldan, günde sadece 5 bin araç geçiyor. Ancak hükümet, sanki 75 bin araç geçiyormuş gibi para ödüyor.

AKP hükümeti, bu saçma sapan sözleşmeler yüzünden 2014 – 2019 yılları arasında şirketlere tam 62 milyar TL ödedi. Ve böylece Türkiye’nin tam 25 yılı ipotek altına alındı.

Tam bir ‘’Yağma Hasan’ın böreği’’ hikayesi değil mi?

Ülkenin yönetiminde halkın bütçesinden ödenen ve adeta çöpe atılan milyarlarca lirayı dert eden bir hükümet olmayınca, ERG İnşaat karına kar katıyor.

NEDEN TESLİM ALDINIZ?

Oysa ki; Ulaştırma Bakanlığı, yükümlülüklerini yerine getirmeyen ERG’den bu otoyolu teslim almamalı ve hizmete açmamalıydı. Çünkü; otoyolda halkın ihtiyaçlarını giderebileceği hiçbir tesis yok. Halk da bu yüzden, bu otoyolu tercih etmiyor. Böylece geçiş sayısı beş bin araç civarında kalıyor. Günlük 70 bin aracın geçiş ücretini ise HALK ödüyor.

BAKANLARA ÇAĞRI

AKP’li Ulaştırma Bakanlığı’nın yapması gereken, bu şirkete yapılan ödemelerin derhal durdurulması ve yolun sözleşmede de belirtildiği üzere ‘’eksiksiz bir şekilde’’ teslim edilmesini sağlamasıdır. Bu bağlamda, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan da ödemeleri mercek altına aldırtmalı ve halkın bütçesini har vurup harman savurmamalıdır. Kısacası; yükümlülüklerini yerine getirmeyen tüm şirketlere yapılan hazine ödemeleri derhal durdurulmalıdır. Çünkü çöpe atılan, halkın parasıdır. Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ‘’Metro’’ tartışması üzerinden yıpratmaya çalışmak yerine, gerçek işini yapmalıdır.”

Yazının tamamı için tıklayın!