Gündem
06 Oca 2022 22:04 Son Güncelleme: 06 Oca 2022 23:21

Barış Yarkadaş'tan Kazakistan'la ilgili canlı yayında bomba iddia! Nursultan Nazarbayev öldü

TV100'de yayımlanan Sağlı Sollu programına konuk olan Korkusuz Gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, Kazakistan'ın eski Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in öldüğünü iddia etti.

Kerem Kırçuval'ın sunduğu, TV100'de yayımlanan Sağlı Sollu programında Sözcü yazarı Aytunç Erkin, gazeteci-yazar Metin Özkan, Star Gazetesi yazarı Resul Tosun ve Korkusuz Gazetesi yazarı Barış Yarkadaş yer aldı.

 Kazakistan'da yaşanan eylemleri değerlendiren konuklar, yaşanan kritik eylemleri masaya yatırdı.

 NAZARBAYEV ÖLDÜ İDDİASI

 Korkusuz Gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, "İddiaya göre Kazakistan'dan yazan bir arkadaşımız, 'Kazakistan'da Nursultan Nazarbayev'in öldüğü iddia ediliyor. İddiaya göre, Kazakistan'da Nazarbayev ile mevcut yönetim arasında çok ciddi sürtüşmeler vardı. Bu son sokak gösterileri bunun yansımasıydı'" dedi.

  "AİLESİ DUBAİ VE LONDRA'YA KAÇTI"

 Gelen iddiaları canlı yayında aktarmaya devam eden Barış Yarkadaş, "İddiaya göre ailesinin de Dubai ve Londra'ya kaçtığına dair bir iddia var" ifadelerini kullandı.

 NURSULTAN NAZARBAYEV KİMDİR?

 Nursultan Nazarbayev, Kazakistan Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaşkanı. 24 Aralık 1990'da başladığı cumhurbaşkanlığı görevinden 19 Mart 2019'da istifa etti. Günümüzde Türk Devletleri Teşkilatı ömür boyu onursal başkanıdır.