Gündem
15 Ara 2021 20:46 Son Güncelleme: 15 Ara 2021 20:48

Barış Yarkadaş'tan İzzet Özgenç'e OHAL cevabı! "Türkiye zaten OHAL'le yönetiliyor"

Gazeteci Barış Yarkadaş, bugünkü yazısında Prof. Dr. İzzet Özgenç'in OHAL açıklamalarını ele aldı.

Korkusuz Gazetesi Yazarı Barış Yarkadaş bugün yayımladığı yazısında yazısında Prof. Dr. İzzet Özgenç'in OHAL açıklamaları hakkında konuştu.

"Türkiye zaten OHAL’le yönetiliyor…" diyen Barış Yarkadaş, "Sokak röportajı yapan gençlere ev hapsi veriliyor! RTÜK, muhalif kanallara ceza yağdırıyor! İktidar, AİHM kararlarını tanımayacağını ilan ediyor! Bunlara onlarca madde ekleyebilirim… Ancak gereği yok… Türkiye zaten demokrasi ile değil, OHAL’le yönetiliyor. “Ekonomik OHAL’’ bunun tuzu biberi olur ve ülkeyi tamamen bitirir. Sanırım AKP’nin istediği tam da bu zaten…" ifadelerini kullandı.

 İşte, Korkusuz Gazetesi Yazarı Barış Yarkadaş'ın bugünkü yazısı:

 Türkiye zaten OHAL’le yönetiliyor…

 AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gözde isimlerinden Prof. Dr. İzzet Özgenç, sonunda ağzındaki baklayı çıkardı. Ceza Hukuku Profesörü Özgenç, sosyal medya hesabında Türkiye’nin “ekonomik OHAL’le yönetilmeye hazır olması gerektiği’’ni yazdı.

 BOŞUNA KONUŞMUYOR

Bunu yazan kişi; Erdoğan’ın kanunları okutup incelettiği bir isim olunca, kamuoyunda da ciddi bir tartışma başladı. Özgenç, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, Türk Lirası’ndaki değer kaybı nedeniyle Anayasa’ya dayanarak olağanüstü hal ilan edilebileceğini, toplumun buna hazırlıklı olması gerektiğini söyledi.

 İTİRAF ETTİ

Kamuoyu dün Özgenç’in sözlerini tartıştı. Özgenç, ekonomideki ağır tabloyu görüyor ve iktidarın bu süreci yönetemediğini itiraf ediyor. Özgenç’in sözlerini değerlendirirken, Türkiye sanki “olağan bir süreç yaşıyormuş’’ yanılgısına düşmeyelim. Türkiye zaten AKP ve MHP eliyle olağan üstü hal sürecinde yaşıyor.

 ‘’Barınamayanlar Hareketi’’ne mensup öğrenciler gözaltına alınıyor!

 Sokak röportajı yapan gençlere ev hapsi veriliyor!

 RTÜK, muhalif kanallara ceza yağdırıyor!

 İktidar, AİHM kararlarını tanımayacağını ilan ediyor!

 Bunlara onlarca madde ekleyebilirim… Ancak gereği yok… Türkiye zaten demokrasi ile değil, OHAL’le yönetiliyor. “Ekonomik OHAL’’ bunun tuzu biberi olur ve ülkeyi tamamen bitirir. Sanırım AKP’nin istediği tam da bu zaten…