Politika
19 Tem 2023 13:31 Son Güncelleme: 19 Tem 2023 16:23

Barış Yarkadaş'tan Ekrem İmamoğlu'na tepki! Gizli katılımcı kim?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP'li üst düzey isimlerle yaptığı gizli toplantı siyaset gündemine bomba gibi düştü. Toplantının nasıl ve kim tarafından sızdırıldığı merak konusu olurken İmamoğlu, "Toplantıyı sızdıranı araştıracağız" açıklaması yaptı. Toplantının nasıl deşifre olduğu ve gizli katılımcının kim olduğuna ilişkin detayları Gazeteci Barış Yarkadaş tv100'de anlattı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP'li üst düzey isimlerle yaptığı toplantının sızdırılması CHP'de hareketli saatlerin yaşanmasına neden oldu. İmamoğlu, "Sızdırılan araştırılacak" derken, CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Toplantıdan partinin haberi yok" açıklaması yaptı. Gelişmeler bu yöndeyken İmamoğlu'nun CHP'li üst düzey isimlerle yaptığı toplantı 'nasıl deşifre oldu, toplantıya sızan gizli katılımcı kim?' soruları merak konusu oldu.

Gazeteci Barış Yarkadaş, toplantıyla ilgili merak edilen soruları ve duygularını tv100'de Gizem Çetin'e anlattı.

Videoyla ilgili duygularını dile getiren Yarkadaş, gece geç saatlerde Youtube'a düşen görüntüleri şaşkınlıkla ve utançla izlediğini söyledi.

"AMİR MEMUR OLMUŞ, MEMUR AMİR OLMUŞ"

İmamoğlu'nun Parti Meclisi üzerine konuşmasına dikkat çeken Yarkadaş, "İmamoğlu, Parti Meclisi'nde neler yapılması gerektiğini anlatıyor. Altını çizerek söylüyorum. Kendisi Parti Meclisi üyesi değil. Yetkiyi bırakın PM'ye davet edilmediği takdirde katılma hakkı bile yok." ifadelerini kullandı.

Yetkisinin olmaması halde sanki yetkiliymiş gibi amirlerini Zoom uygulamasında topladığını kaydeden Yarkadaş, şöyle devam etti:

"Amirlerini Zoom'da toplayarak adeta bir memura dönüştürüyor. Gökhan Günaydın bu partinin grup başkanvekilidir. Parti tüzüğüne göre de siyaseten İmamoğlu'nun amiridir. Bir bakıyorsunuz amiri memur olmuş, memuru amir olmuş. İmamoğlu hiçbir yetkisi olmadığı halde üst kurulda olan kendisinden üste olan PM üyelerine, grup başkanvekillerine talimatlar yağdırıyor, toplantının ne kadar sürmesi gerektiğini söylüyor, toplantının gündemini belirliyor ve buradaki arkadaşlar da hiç bundan rahatsız olmadan o toplantıya katılmakta bir sakınca görmüyorlar."

"BU TOPLANTIYI SIK SIK YAPIYORLARMIŞ"

Gizli toplantıdaki ayrıntılara değinen Gazeteci Barış Yarkadaş, Engin Altay ile Onursal Adıgüzel'in şakalaşmasına vurgu yaparak, "Şakalaşmadan anlıyoruz ki; Meğer bu toplantıları Zoom üzerinden sık sık yapıyorlarmış. Çünkü Engin Altay orada bir fon kullanıyor ve arkasında uzay görüntüsü var. Onursal Adıgüzel de 'Engin abi yine uzaya çıkmış' diye espri yapıyor. Belli ki Engin Altay hep bu fonu kullanıyor." dedi.

Görüntülerde birkaç tane garabet olduğunu söyleyen Yarkadaş, bahsettiği garabetleri şöyle sıraladı:

"Bu garabetlerin başında parti meclisi üyesi olmayan kişilerin parti meclisinin üzerinde siyasi bir vesayet kurmaları, parti meclisine yetkileri olmadığı halde yön çizmeye çalışmaları ve parti meclisinde ne konuşulacağını partinin yetkili kurullarında görevleri olmadığı halde dışarıdan enjekte etmeye çalışmaları. Bunun adı hem parti meclisinin üzerinde bir vesayet kurmaya çalışmaktır hem de yetkileri olmadığı halde hukukçuların deyimiyle fonksiyon gasbıdır. İmamoğlu ve bu toplantıyı düzenleyen arkadaşlar çıkıp bu toplantıya katıldıkları için özür dilemek zorundalar. "

TOPLANTIDAKİ GİZLİ KATILIMCI KİM?

Toplantının CHP'nin kurumsal kimliğini ve kurumsal hiyerarşisini paramparça etme amaçlı düzenlendiğini aktaran Yarkadaş, söz konusu görüntülerin hiçbir masum yanı olmadığını belirtti.

Herkesin kurultayla ilgili konuşabilme özgürlüğü olduğunu dile getiren Yarkadaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kurultayla ilgili herkes konuşup imza toplayabilir. Ama bunların tamamı parti örgüt toplantıları önünde, kamuoyu önünde yapılır. Bu toplantılar yapıldıktan sonrada sosyal medya ve televizyon üzerinden halka bilgi verilir."

Gizli toplantıdaki grubun içerisinde Selin Sayek Böke ve Özgür Özel'in de bulunduğunu aktaran Gazeteci Barış Yarkadaş, gizli katılımcının kim olduğu sorusuna da yanıt verdi.

"O katılımcı denilen kişi merakla aradıkları kişininde ünlü bir belediye başkanı olduğu ancak teknik sebeplerden dolayı görünemediği yönünde CHP'de konuşulan bir konu var" diyen Yarkadaş, "Katılımcı olarak katılan belediye başkanının kim olduğunu da öğrendim. Ancak netleştiremediğim için şimdi isim vermem doğru olmaz. Doğrulatırsam da tv100 ekranlarından duyuracağım. Tanınmış bir belediye başkanı." dedi.

TOPLANTI KİM TARAFINDAN VE NASIL SIZDIRILDI?

Toplantının nasıl sızdırıldığını bilmediğini söyleyen Yarkadaş, "Bu konuda hiçbir bilgim yok. Ama bu toplantıların yapıldığı, yemeklerde buluşulduğu biliniyordu." ifadelerini kullandı.