Politika
08 Ağu 2022 20:37 Son Güncelleme: 08 Ağu 2022 20:39

Barış Yarkadaş'tan bomba kulis: Mehmet Ali Çelebi'nin AK Parti'ye katılacağı tarihi açıkladı!

CHP'den ayrılan İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'nin AK Parti'ye katılacağı kulisini geçtiğimiz günlerde duyuran gazeteci Barış Yarkadaş, Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'nda yeni gelişmeyi duyurdu. Yarkadaş, "Mehmet Ali Çelebi 15 Ağustos 2022’de AK Parti’ye katılacak" dedi.

Gazeteciler Hacı Yakışıklı, Fuat Uğur, Barış Yarkadaş ve Hukukçu Gamze Pamuk Ateşli; Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına Mehmet Ali Çelebi'nin AK Parti'ye katılacağı iddiası masaya yatırıldı.

Yarkadaş "Twitter'da yazıp, yorumları kapatıp memlekette kimseye tek kale maç yaptırmazlar. Gelsin bağlansın, konuşalım. Neden kaçıyorsun? AK Parti’ye katılıyorsan çıkar dersin ki “ben AK Parti’ye katılıyorum.“ sözlerine yer verdi.

"ANKARA’NIN SİYASET DUAYENLERİNDEN BİR AĞABEYİMİZ BENİ ARADI"

Yarkadaş ""Cumartesi gecesi Pınar Işık Ardor’un Gündeme Dair programında Mehmet Ali Çelebi’nin AK Parti’ye katılacağını, bu katılımdan önce bir MKYK Üyesi ve bir grup başkanvekili ile görüştüğünü, el sıkıştıklarını, başka üst düzey görüşme yaptıklarını söyledim. Bu doğal olarak Türkiye’nin gündemine girdi. Çelebi, sıradan bir milletvekili değil. Ben bu kulis bilgisi paylaştıktan sonra 6 saat sonra bir tweet attı ve Recep Tayyip Erdoğan’a övgüler dizdi. ‘Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmasa hepimiz katledilmiştik, darbeye karşı kahramanca direndi’ dedi. Şimdi sen bundan ne anlarsın? TV’de Çelebi, AK Pari’ye katılacak deniyor, 6 saat sonra tweet geliyor Çelebi, Tayyip Erdoğan’dan ‘sayın cumhurbaşkanımız’ diye bahsediyor.  Bu ne demektir? ‘Evet ben AK Parti’ye gidiyorum’ demektir.  Ankara’nın siyaset duayenlerinden bir ağabeyimiz beni aradı ‘bu pazarlık yapıyor, burada bir pazarlık söz konusu’ dedi." ifadelerini kullandı.

"MEHMET ALİ ÇELEBİ 15 AĞUSTOS 2022’DE AK PARTİ’YE KATILACAK"

Yarkadaş, Çelebi'nin AK Parti'ye katılacağı tarihle ilgili "Bu akşam AK Parti, MKYK üyelerine 15 Ağustos 2022 tarihinde Ankara’da Milletvekili katılım töreni düzenleneceği ve Mehmet Ali Çelebi’nin AK Parti’ye katılacağı bilgisi sunum edildi. Yani Mehmet Ali Çelebi 15 Ağustos 2022’de AK Parti’ye katılacak." dedi.